Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

“Έκαψαν” όλη την Ελλάδα Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Χαρδαλιάς και Γιώργος Πατούλης.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι που ποτέ δεν μαθαίνουν, ποτέ δεν εκπαιδεύονται!

Φταίει η κλιματική αλλαγή κι όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που διόρισε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κι ο οποίος με την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά (Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων), έλεγε στις 15 Ιουνίου 2021:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ – μαζί με τον Υφυπουργό μας, τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα μας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Θα ήθελα, πρώτα από όλα, να υπογραμμίσω ότι έχει γίνει μια εξαιρετικά πρότυπη δουλειά για την αντιπυρική προστασία της χώρα μας, μια πραγματική τομή φέτος, όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα και τους εξοπλισμούς, αλλά και το προσωπικό μας – αυτά είναι στοιχεία που θα σας παρουσιάσει σε λίγο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι έχει γίνει μια πρότυπη δουλειά όσον αφορά την αντίληψη και την κατανόηση του προβλήματος για την πυροπροστασία στη χώρα μας.

Έχουμε πλέον μια νέα προσέγγιση – με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια παρέμβασης πριν εκδηλωθεί το κακό…»!

Όμως λίγες ημέρες πριν, δηλαδή στις 26/5/2021 στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φωτιά στα Γεράνεια Όρη, ο Γιάννης Σγουρός έκρουε σε κράτος και περιφέρεια τον κώδωνα του κινδύνου! Τοποθέτησή του που βρίσκεται στα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής…

Αλλά το πάνσοφο επιτελικό κράτος τα είχε προβλέψει όλα και γι΄ αυτό κάηκε η μισή Ελλάδα. Φανταστείτε να μην τα είχε προβλέψει όλα!

Αφιερώστε μερικά λεπτά της ώρας και ακούστε την καταγγελτική τοποθέτηση του Γιάννη Σγουρού στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής:

loading...