Οι παράλογες αποφάσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται: Κάτω τα χέρια σας από τον Όλυμπο




Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης – 

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος *

Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας κρατικό έγγραφο (σχέδιο ΚΥΑ) που ορίζει τιμή εισιτηρίου για αυτούς που πρόκειται να επισκεφτούν τον Όλυμπο! Μόλις τo είδα σκέφτηκα είναι δυνατόν; Σκέφτηκα μήπως είναι ένα κακόγουστο αστείο ή fake news. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή δυστυχώς! Σκέφτονται να θεσμοθετήσουν εισιτήριο για την επίσκεψη στον Όλυμπο! Άκουσον άκουσον! Πραγματικά εξωφρενικό! Αλλά όλα μπορεί να τα περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση που έχει χάσει τη λαϊκή υποστήριξη παρά τα χαϊδέματα που δέχεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αργυρώνητων ΜΜΕ, ένεκα του γεγονότος ότι τα έχει χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα πρόσφατα εγκρίθηκαν προς αυτά και άλλα εκατομμύρια ευρώ για να προβάλλουν το έργο της πιο επιτυχημένης κυβέρνησης της Γης από καταβολής κόσμου (με τόνο ειρωνικό προφανώς)! Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που ακούστηκε να πληρώνουμε για ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η επίσκεψη σε ένα βουνό! Έχετε ξεφύγει τελείως! Αγνοείται ότι ο Όλυμπος αποτελεί από έναν από τους κυριότερους πόλους τουριστικής έλξης για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η ύπαρξη εισιτηρίου μπορεί να αποθαρρύνει τους τουρίστες, με χαμηλά εισοδήματα και με κίνητρο του ταξιδιού τους την αγάπη για τα βουνά να επισκεφτούν το Νομό μας;

Δε γνωρίζετε ότι η τοπική αγορά του Λιτοχώρου μπορεί να πληγεί καίρια από την θεσμοθέτηση εισιτηρίου; Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο και Σάββα Χιονίδη και κυρία Βουλευτίνα της ΝΔ Άννα Μάνη Παπαδημητρίου πάρτε θέση και ασκήστε αφόρητη πίεση να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, απειλώντας, αν χρειαστεί, μέχρι και παραίτησή σας από τη ΝΔ! Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και πράξτε το αυτονόητο! Αποδείξτε έμπρακτα ότι εργάζεστε για το καλό του τόπου και σας ενδιαφέρει η ευμάρεια των πολιτών και όχι μόνο το προσωπικό σας συμφέρον!

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε την κατακραυγή του λαού της Πιερίας και θα τιμωρηθείτε αμείλικτα στις επερχόμενες εκλογές! Επίσης, καλούμε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, καθώς και τους Δημάρχους του Νομού που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ, στις δημοτικές εκλογές του 2019, κυρίους Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και Δήμαρχο Δίου- Ολύμπου Ευάγγελο Γερολολιό να απαγγιστρωθούν, για το καλό του τόπου μας, από το κόμμα της ΝΔ λαμβάνοντας δημόσια θέση και καταγγέλοντας την απαράδεκτη αυτή απόφαση! Ενώ παράλληλα να ζητήσουν επιτακτικά την άμεση απόσυρσή της, γιατί θίγει τα συμφέροντα, τόσο των πολιτών της Πιερίας, όσο και εν γένει των πολιτών της χώρας μας και παράλληλα είναι χτύπημα για τον τομέα του τουρισμού της περιοχής μας!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχος ε.α. ελληνικής αστυνομίας και διατελέσαντας Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πιερίας και Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών και Κατερίνης, καθώς και Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, στη θεία μου Ηλιάδα, στο Γεώργιο, τον Ηλία, τον Ιωάννη, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, πάππου προς πάππου, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου! Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ) και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Ethnikosagwn.blogspot.com

Email: [email protected]

Facebook: Θεοφάνης Γκατζής

Κατερίνη, 23-08-2021

loading...