Παντού οι ίδιοι εκβιασμοί προς τους ανεμβολίαστους ΔΙΧΩΣ οι άνθρωποι να αντιδρούν!

 Δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος.

Πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές χώρες που ακολουθούν ανάλογη τιμωρητική πολιτική προς τους ανεμβολίαστους.

Κατάργηση των δωρεάν τεστ για τον νέο κορονοϊό, συνεκτίμηση του αριθμού των κρουσμάτων με το ποσοστό των εμβολιασμένων και τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και πρόσβαση σε κλειστούς χώρους μόνο για τους εμβολιασμένους, τους αναρρώσαντες και ανθρώπους εμβολιασμένους με αρνητικό τεστ προβλέπει σχέδιο που θα υποβάλει σήμερα η καγκελαρία στη Διάσκεψη της Άγγελας Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το δίκτυο RND, με το σχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο της Διάσκεψης με αντικείμενο την πολιτική κατά της πανδημίας τους επόμενους μήνες, η Καγκελαρία προωθεί τον περιορισμό της παροχής δωρεάν τεστ για τον νέο κορονοϊό μόνο σε όσους δεν μπορούν, για ιατρικούς λόγους, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εγκύους και ανηλίκους. Ως πιθανότερη ημερομηνία εφαρμογής του νέου μέτρου θεωρείται η 10η Οκτωβρίου, όταν θα έχουν πλέον όλοι τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, εστιατόρια, χώρους λατρείας, αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είτε έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν αναρρώσει από τη νόσο, ή υποβληθεί σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Κατά τα δημοσιεύματα, ο νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ εντός του μήνα, αλλά μπορεί να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν, αν ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού είναι –ανέλπιστα– χαμηλός. Ως όριο για την εφαρμογή ή την αναστολή των μέτρων προτείνεται να τεθούν τα 35 ή τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ανά εβδομάδα, με κατώτατο όριο για τον εμβολιασμό στη χώρα το 75 ως 80%. Για την ώρα, η λήψη μέτρων γίνεται αυτόματα όταν ο δείκτης ξεπεράσει το 35.

Η καγκελαρία σκοπεύει μεταξύ άλλων να ζητήσει από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να παρατείνει την «κατάσταση πανδημίας» στη χώρα πέραν της 11ης Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει η νομική βάση που απαιτείται για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων.

ΓΑΛΛΙΑ

Μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι, νοσοκομεία, μεταφορές: το υγειονομικό πάσο μπήκε σήμερα στην καθημερινότητα των Γάλλων στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της Covid-19 παρά την αμφισβήτηση αυτού του μέτρου στους δρόμους.

Απέναντι στην υποχρέωση να μην δέχονται στα καταστήματά τους πελάτες που δεν είναι εφοδιασμένοι με το πάσο, επαγγελματίες ξεκίνησαν την ημέρα τους με μια κάποια ένταση.

“Αν αρχίσω να συνηθίζω τους ανθρώπους στην ανοχή, είμαι χαμένος”, Στην Brasserie του στενού Σεν Μισέλ του Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ο ιδιοκτήτης, Στεφάν Λατούρ, μόλις αρνήθηκε να σερβίρει σε υπαίθριο χώρο μια νέα γυναίκα, πελάτισσα, η οποία δεν έχει λάβει ακόμη τη δεύτερη δόση του εμβολίου και προσπαθεί να ηρεμήσει τη δυσαρέσκειά της. Ωστόσο, “εκτός από ορισμένους, οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν. Αν δεν έχουν το πάσο, παίρνουν τον καφέ τους στο χέρι”, λέει.

Μερικούς δρόμους πιο μακριά, η Ματίλντ Κοτό, σερβιτόρα στη Villa Tourny, είναι πιο ανήσυχη: “Χάνουμε πελάτες και για το μεσημέρι, προς το παρόν (στην αρχή του πρωινού) δεν έχουμε καμία κράτηση ενώ συνήθως είμαστε γεμάτοι κάθε φορά”.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα υπάρχει ανοχή τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του πάσου, που θεωρείται ως “προτροπή στον εμβολιασμό” και “διατήρηση της ελευθερίας”, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Ντζεμπαρί, με σκοπό να αποφευχθούν νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και λοκντάουν.

Το υγειονομικό πάσο, που ισχύει ήδη σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στη Γαλλία στους χώρους πολιτισμού από τις 21 Ιουλίου, έχει τη μορφή ενός κωδικού QR που θα πρέπει στο εξής να επιδεικνύεται κατά την είσοδο στα εστιατόρια, στους κινηματογράφους, στα μουσεία, στα θέατρα και στα μεταφορικά μέσα που πραγματοποιούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

loading...