ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου*

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*

Αυτή η καθεστωτική κυβέρνηση έχει καθιερώσει αυταρχικότητα στα ΜΜΕ που δεν συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι της λίστας Πέτσα και αγνοεί τη φωνή τους γιατί δεν είναι Συστημική.

Αυτή η καθεστωτική κυβέρνηση έχει καθιερώσει απόλυτα αντιδημοκρατικά να μην απαντάει σε ερωτήσεις που τίθενται στον Πρωθυπουργό και σε Υπουργούς της κυβέρνησης μέσω επιστολών που τους απεστάλησαν με κάθε επισημότητα, για πολύ σοβαρά ζητήματα, από μη κοινοβουλευτικά κόμματα και τα οποία λειτουργούν απόλυτα νόμιμα, δηλαδή με την σφραγίδα του Αρείου Πάγου!

Μπορεί λοιπόν αυτή η καθεστωτική κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην απαντάει σε εξώδικα και επιστολές που έχει λάβει από το ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος), ωστόσο απαντάει στο ΑΚΚΕΛ και προσωπικά στον Πρόεδρό του Βάκη Τσιομπανίδη η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά μέσω της κυρίας Ingrid Keller Acting Head of Unit!

Η απάντηση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επιστολή που είχε αποστείλει το ΑΚΚΕΛ στις 16 Ιουλίου 2021 σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που παράνομα και αντισυνταγματικά προωθεί το καθεστώς Μητσοτάκη, εκθέτει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ενώ ανοίγει και άλλα σημαντικά θέματα. Η απάντηση παρατίθεται ξεχωριστά με απόδοση στα Ελληνικά.

https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/blog-post_31.html https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/blog-post_31.html

Πρώτα από όλα, η απάντηση που δόθηκε από την εκτελούσα χρέη επικεφαλής της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κα Ingrid Keller, δεν απαντά σε ουσιαστικά ερωτήματα που έθεσε το ΑΚΚΕΛ, τα οποία στην βάση τους δεν αφορούσαν θέματα Υγείας, αλλά Δικαιοσύνης, λειτουργίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφθοράς, μεταξύ άλλων.

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα της επιστολής του ΑΚΚΕΛ:

«Οι πολίτες έχουν υγιή και απόλυτα δικαιολογημένη επιφύλαξη απέναντι στους κυβερνώντες λόγω εξαιρετικά “ανέντιμου πρότερου βίου” σε σχέση με τη διαφθορά στην οποία είναι βουτηγμένη η κυβέρνηση και απλώς δεν τους εμπιστεύονται. Η ακαδημαϊκή, ιατρική, πολιτική διαφθορά μαζί με την διαφθορά στα Media, που κυριαρχούν στην Ελλάδα για δεκαετίες, έχουν συντονιστεί και ολοκληρωθεί με τρόπο ώστε να καταργούν το Σύνταγμα και τις διεθνείς προστασίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντίσταση των πολιτών είναι αντίσταση κατά της διαφθοράς που τώρα εκφράζεται με την απόπειρα υποχρεωτικής επιβολής εμβολιασμού και διακρίσεων κατά πολιτών».

Όπως είναι εμφανές στην επιστολή, το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι όλες οι αντιδράσεις σε κάθε σημείο της πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οφείλονται στη διαφθορά που υπήρχε και υπάρχει στην Ελλάδα και δημιουργεί δικαιολογημένη και υγιή έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους κυβερνώντες.

Η οποιαδήποτε παραπληροφόρηση δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση της στάσης των πολιτών. Είναι καθαρά θέμα αντίδρασης στην διαφθορά. Αυτό το θέμα δεν απαντήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην απάντηση επίσης δίνεται μεγάλη έκταση στο θέμα εμβολιασμού των υγειονομικών όπως επίσης και σε χώρους περίθαλψης ηλικιωμένων χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αναφορά στην επιστολή του ΑΚΚΕΛ!

Από την άλλη πλευρά όμως η απάντηση παραθέτει στοιχεία πολιτικής της Κομισιόν που εκθέτουν πολιτικά και ποινικά τον κ. Μητσοτάκη τόσο για την απαγόρευση ενεργειών αντιμετώπισης του κορονοϊού όσο και για την χουντική επιβολή εμβολιασμών.

Το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι αυτή ΔΕΝ έχει την πρωταρχική (και τελική) ευθύνη δράσης για υγειονομική θέματα και θέματα Υγείας ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ:

«Αρχικά, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 είναι κυρίως στον συντονισμό και συμπλήρωση της απάντησης της ΕΕ και όχι στην πρωταρχική ευθύνη για δράση, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μέτρων που ελήφθησαν, όπως ο εμβολιασμός, που εξακολουθεί να ανήκει στα κράτη μέλη.

Βάσει της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρθρο 168, τα κράτη μέλη παραμένουν υπεύθυνα για τον ορισμό, την οργάνωση και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και υπηρεσιών υγείας»

και

«ο πραγματικός εμβολιασμός – η διαδικασία χορήγησης των εμβολίων στους πολίτες – παραμένει ευθύνη των κρατών μελών, καθώς εξαρτάται από το σύστημα υγείας κάθε χώρας».

Αυτά γκρεμίζουν κάθε επιχείρημα των συμμοριών διαφθοράς γύρω από τον Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό θεραπειών και φαρμάκων από το 2020 όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα και πολλές άλλες θεραπείες και φάρμακα που αναπτύχθηκαν ακόμη και από Έλληνες επιστήμονες, όσο και για τον αποκλεισμό κανονικών εμβολίων όπως το ρωσικό Sputnik και άλλα ρωσικά εμβόλια.

Ναι μεν «η Επιτροπή υποστηρίζει την απάντηση [στον κίνδυνο] από την αρχή της πανδημίας μέσω συντονισμού, καθοδήγησης και επιδίωξης κοινών προσεγγίσεων», αλλά «τα κράτη μέλη παραμένουν υπεύθυνα για τον ορισμό, την οργάνωση και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και υπηρεσιών υγείας» και «ο πραγματικός εμβολιασμός – η διαδικασία χορήγησης των εμβολίων στους πολίτες – παραμένει ευθύνη των κρατών μελών, καθώς εξαρτάται από το σύστημα υγείας κάθε χώρας».

Δηλαδή, αν δεν είχαν καταστρέψει με τα Μνημόνια το Σύστημα Υγείας, θα είχαμε αποφύγει τα «μέτρα»;

Αυτό επίσης προσπαθούν να αποφύγουν, να μην εστιαστεί η προσοχή των πολιτών στην μνημονιακή εξόντωση του Συστήματος Υγείας;

Η Ουγγαρία είναι ένα παράδειγμα που εφαρμόζει καθαρά Εθνική πολιτική μέχρι και να χρησιμοποιεί με επιτυχία το Sputnik, ενώ υπάρχει και το κλασσικό παράδειγμα της Σουηδίας που ακολούθησε διαφορετική προσέγγιση χωρίς περιορισμούς και χωρίς τα φασιστικά “μέτρα” που εφάρμοσε το καθεστώς Μητσοτάκη και άλλοι.

Συνεπώς, αποδεικνύεται ότι είναι ΕΠΙΛΟΓΗ του Μητσοτάκη να αποκλείσει κανονικά εμβόλια που θα τα επέλεγαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες (διότι αυτά είναι κανονικά εμβόλια και όχι τα πειραματικά όπως το γερμανοτούρκικο της Pfizer κλπ), όπως είναι επιλογή του Μητσοτάκη και να μην αντιμετωπίσει τον κορονοϊό αρχικά με φάρμακα όπως γίνεται σε ΚΑΘΕ ασθένεια, αλλά με αποκλεισμούς θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Το ΑΚΚΕΛ θα επικοινωνήσει εκ νέου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα θέσει επιπλέον το θέμα της ήδη υπάρχουσας έρευνας (δεοντολογικής και νομικής) που πραγματοποίησε η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και το πρωτότυπο στο σχετικά με την ενίσχυση της ελευθερίας λόγου κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού.

https://akkelparty.blogspot.com/2020/09/efj.html

https://europeanjournalists.org/blog/2020/04/01/article19-briefing-how-to-tackle-misinformation-about-covid-19/

Δυστυχώς η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα αυτό που ονομάζεται “παραπληροφόρηση” δεν λαμβάνει υπόψη τη νομική και δεοντολογική έρευνα που έγινε από τις δημοσιογραφικές ομοσπονδίες, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο οδηγεί σε προσέγγιση εντελώς αντίθετη με αυτήν που έχει επιβληθεί σήμερα.

Οι ομοσπονδίες δημοσιογράφων τονίζουν ότι χρειάζεται να επεκταθεί η ελευθερία του λόγου σε μεγαλύτερο βαθμό (για να είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική απειλή) από ότι ήταν σε κανονικές συνθήκες χωρίς τις έκτακτες συνθήκες της κρίσης.

Μάλιστα χρειάζεται μέχρι και να ανασταλεί προσωρινά η νομοθεσία καταστολής της ελεύθερης έκφρασης όπως για παράδειγμα συκοφαντική δυσφήμιση και παρόμοια, για να είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες.

Ακριβώς τα αντίθετα έκανε ο κ. Μητσοτάκης και όλα τα Media που εξαγοράστηκαν από τους Μητσοτάκη, Πέτσα και ΣΙΑ, πάντοτε σε συνεργασία με τον υπόκοσμο των fact checkers κλπ.

Συνοπτικά, η Κομισιόν προφανώς είδε την χουντική ακρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (τα φίδια μόνο να δαγκώνουν ξέρουν) και για να μην τον εκθέσει ανεπανόρθωτα, έδωσε μία απάντηση σε θέματα που δεν έθεσε το ΑΚΚΕΛ και δεν απάντησε σε θεμελιώδη θέματα που έθεσε το ΑΚΚΕΛ.

ΤΟ ΑΚΚΕΛ θα επανέλθει με νέα ερώτηση!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...