ΙΑΠΩΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΔΥΣΗ Ή ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΚΤΑ






Ευριπίδης Μπίλλης*

 Κύριοι βουλευτές του εκσυγχρονιστικού, προοδευτικού, ανανεωτικής «δεξιάς» κτλ, κόμματος,  της υπερήφανης που η  πατρίδα μας γίνεται πολυπολιτισμική, Νέας ΝΔ,

 

Είχα την τύχη να επισκεφτώ υπηρεσιακά την Ιαπωνία, για μένα πριν λίγα χρόνια και συγκριτικά για πολλούς πριν πολλά χρόνια. Το 1991. Εκτός από το ΤΟΚΙΟ  επισκεφθήκαμε τότε,  την περιοχή του ΚΙΟΤΟ και την Γιοκαχάμα. Επαναλαμβάνω, μερα με τη νύκτα σε σχέση με εμάς τους «επαναστάτες», τους εθνομηδενιστές κτλ.

 

Σχετικές συγκριτικές παρατηρήσεις

·      Οι Ιάπωνες σέβονται τη Θρησκεία τους. Το εξακρίβωσαμε παντού και  σε έναν μεγαλοπρεπή ναό στο Κιότο. Στη Γιοκαχάμα και παντού.

·      Στην Ιαπωνία οι μαθητές είναι μαθητές και είναι αδιανόητο να κάνουν καταλήψεις, να αυθαδιάσουν, να καταστρέψουν με συνθήματα τα σχολεία τους κτλ Οι μάθητές σέβονται τα σχολεία τους και είναι υπερήφανοπι για την ιδιότητα τους.

Και φέρουν με υπερηφάνεια τις στολές των σχολείων τους. Παρόμοια και οι φοιτητές

·      Οι Ιάπωνες σέβονται την φύση. Είχα την τύχη να γνωρίσω πώς εορτάζουν μαζικά στην φύση την 21 Μαρτίου. Έχουν και καταπληκτικούς κήπους.

·       Οι Ιάπωνες σέβονται την εργασία τους και υπερήφανα φορούν τις στολές της δουλειάς τους. Πχ οι οδηγοί λεωφορείων.

·       Οι Ιάπωνες σέβονται τους πελάτες των επιχειρήσεων τους. Όταν ανοίγει το κατάστημα οι υπάλληλοι δεξιά και αριστρερα υποδέχονται με υπόκλιση τους πρώτους πελάτες.

·       Οι Ιάπωνες σέβονται την ιεραρχία. Όταν πχ περνούσε ο Διοικητης των τηλεπικοινωνιών τους (KDD), οι υπάλληλοι έκαναν υπόκλιση σε ένδειξη σεβασμού. Όμως και η ιεραρχία τους σέβεται.

·       Οι Ιάπωνες είναι εργατικοί και δεν ξενυκτούσαν τότε. Πχ τα εστιατόρια όπου καμιά φορά τρώγαμε, έκλειναν ακριβώς στις 9 μ.μ.

·      Επίσης  η τεχνολογία που εμείς σημερα έχουμε υπήρχε στην Ιαπωνία από τοο 1991. Με τους Ιάπωνες με τα κινητά τους τότε, να δειχνουν την εικόνα που δείχνουμε εμείς σήμερα.

 

Οι Ιάπωνες δεν είναι απατεώνες στις σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις και είναι πολύ σοβαροί σε ότι αναλαμβάνουν.

·      Αντίθετα με τους «έντιμους» της ΕΕ που θα έκλειναν τον ΟΤΕ με τις προτάσεις τους, οι Ιάπωνες είχαν κάνει μία εξαιρετική εργασία για το μέλλον του  ΟΤΕ.  Τα KDD Ιαπωνίας).

·      Και με ευχάριστη έκπληξη είδαμε τότε στο Τόκιο, ότι η λύση που έιχαν στο Τόκιο για τον τρόπο διασύνδεσης και επικοινωνίαςτων τηλεφωνικών τους κέντρων, ήταν ακριβώς αυτή που εμείς τότε οι ειδικοί του ΟΤΕ είχαμε προτείνει,  ανατρέποντας τα σχέδια των από τόιτε «έντιμων» και «ειδικών» της ΕΕ

·      Που προφανώς με καλή πίστη , είχε καλέσει ο τότε υπουργός Μάνος, για να βοηθήσουν τον ΟΤΕ. Και αυτοί προσπάθησαν να τον κλείσουν.

 

Και τότε ο ΟΤΕ οφείλει τη σωτηρία του στους διευθύνοντες συμβούλους του,

·      Τον Καθηγητή Δημήτρη Κουρεμένο και τον Πέτρο Λάμπρου, που εμπιστεφθηκαν τα στελέχη τους.

·      Όπως και στον μετέπειτα Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Καθηγητή  Γιώργο Χρυσολούρη, που εφάρμοσε τα αποφασισμένα να γίνουν μέχρι το έτος 2.000 απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών.

·      Και που εξ όσων γνωρίζω ο Καθηγητής Χρυσολούρης παραιτήθηκε προς τιμήν του διαμαρτυρόμενος για τοι έγκλημα της ιδιοτικοποίηση του ΟΤΕ. Που είχε εξαπλωθεί σε όλα τα βαλκάνια και την Αρμενία.

·      Τότε η Ελλάδα στηριζόταν όχι σε Χάρβαρντ Δρες αλλά σε Ελληνες με εμπειρία επιστήμονες.

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...