Επιτροπή Αγώνα Διανομέων: Για τον πυροβολισμό διανομέα!

Μέτρα προστασία για τους διανομείς ΤΩΡΑ!

Ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, ήρθε να προστεθεί εχτές το απόγευμα στο Γαλάτσι. «Πελάτες» ζήτησαν από συνάδελφο διανομέα να του πετάξουν τα κλειδιά από το μπαλκόνι για να ανοίξει μόνος του και να παραδώσει την παραγγελία στο διαμέρισμα τους. Η άρνηση του συνάδελφου έφερε έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, ο διανομέας έφυγε από το σημείο αλλά ένας από τους «πελάτες» τον ακολούθησε και τον πυροβόλησε χωρίς ευτυχώς να τον πετύχει!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις που γίνονται σε διανομείς με σκοπό την κλοπή του ταμείου τους, κλοπές εξοπλισμού και ανάρμοστες συμπεριφορές νταήδων «πελατών».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!

Τέτοιοι θρασύδειλοι «πελάτες» -που ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία- μας θεωρούν αδύναμους, μιμούνται τους εργοδότες που συμπεριφέρονται στους διανομείς με παρόμοιο τρόπο. Δεκάδες περιστατικά επιθέσεων/ξυλοδαρμών και απολύσεων από εργοδότες προς συναδέλφους μας που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους, αρνήθηκαν την κλοπή των Δώρων, των επιδομάτων, των νυχτερινών, των ενσήμων, απαίτησαν την εφαρμογή του ν. 4611/2019 για παροχή ΜΑΠ, πληρωμή 15% για τη συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή των καυσίμων κ.α., κι αντιστάθηκαν σε εκβιασμούς για εργασία κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα: χιονοπτώσεις, καύσωνες κ.α.

Η κυβέρνηση αφήνει τους εργοδότες ανεξέλεγκτους, να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, να ψηφίζει συνεχώς αντεργατικούς νόμους, να έχει αποψιλώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να αρνείται πεισματικά να θεσμοθετήσει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής παρά τις κινητοποιήσεις, τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Κλείνουν τα αυτιά τους, για να υπερασπιστούν τα κέρδη των εργοδοτών, την ώρα που μετράμε πάνω από 30 νεκρούς συναδέλφους εν ώρα εργασίας!

–ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι, ένας δρόμος υπάρχει για να σταματήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα. Οι μεγάλες και μικρές νίκες που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια με την οργάνωση και τους αγώνες μας μέσω της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, πρέπει να συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά.

Με αρχή την διαδήλωση της ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη να απαιτήσουμε:

-Αυστηρό νομικό πλαίσιο για την παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

-Ένταξη στα Βαρέα & Ανθυγιεινά.

-Επίδομα Επικινδυνότητας- Επίδομα Ταμειακού Λάθους.

-Αποζημίωση/αντικατάσταση από τους εργοδότες σε περιπτώσεις κλοπών.ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

6982268508 dianomeisthess.blogspot.gr Επιτροπή Αγώνα Διανομέων


Δεν υπάρχουν σχόλια :