(ΒΙΝΤΕΟ) Βόμβα Σπανού: Εντολή μη κατάσβεσης στη Βόρειο Εύβοια

 Μια βόμβα κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, η οποία εκτοξεύθηκε  από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, έκρυβε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό .

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

  «Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».

Λίγο αργότερα, αναθεώρησε τη δήλωσή του, λέγοντας πως «καμία πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν έχει λόγο ή επιθυμία να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά».

Δείτε τι είπε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

loading...