Θαύματα που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω πύρινης λαίλαπας!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος*

Στις τελευταίες εννέα ημέρες η χώρα μας βίωσε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία!! Ο Θεός όμως μας έδωσε κάποια μηνύματα, ότι υπάρχει και μπορεί να μας βοηθήσει αρκεί να έχουμε ακλόνητη πίστη σε αυτόν και να τον επικαλούμαστε συνέχεια! Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στις δασικές εκτάσεις που κατακάηκαν στην Εύβοια και στην Αττική υπάρχουν ιεροί Ναοί (π.χ. Αγία Τριάδα στη λίμνη του Μαραθώνα) και η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ! Θα περίμενε κάποιος να καούν, αλλά ως εκ του θαύματος οι φωτιές σταμάτησαν σε απόσταση αναπνοής πριν από τους Ιερούς Ναούς και την προαναφερθείσα Ιερά Μονή !

Ακόμα, ένα άλλο θαύμα σημειώθηκε στο Προκόπιο! Το χωριό κινδύνευε να καεί, γι αυτό και δόθηκε εντολή εκκένωσης του. Όμως οι κάτοικοι και ο ιερέας του χωριού αποφάσισαν να λιτανεύουν τις Ιερές εικόνες του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και να παρακαλέσουν το Θεό να τους προστατεύσει! Μετά από κάποιες ώρες ένα σύννεφο εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω από τον οικισμό Προκοπίου και άρχισε να βρέχει σταματώντας τη φωτιά! Τα παραπάνω γεγονότα φανερώνουν ότι η ορθοδοξία είναι η μόνη αληθινή και ζωντανή πίστη, καθώς και με την προσευχή μπορεί να συμβούν ακατόρθωτα πράγματα! Καθώς οδεύουμε προς μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανικής εκκλησίας, αλλά και τη μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου, την κοίμηση της Παναγίας, ας ευχηθούμε η Υπεραγία Θεοτόκος να μας έχει υπό τη σκέπη της και να περάσουν οι δύσκολες στιγμές που διαβιούμε! Καλό Δεκαπενταύγουστο!!
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Ιωάννη του Προδρόμου, των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των Δικαίων Νώε και Έσδρα, Iωάννη του Δαμασκηνού, Ιωσήφ του Μνήστωρος, Λαζάρου, των προφητών Ηλία, Ιωήλ, Μωυσή, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Πάντων, Ιούδα του Θαδαίου, Νεκταρίου, Ιωσήφ του Υμνογράφου, του Παϊσίου, Λεοντίου, Ιερουσαλήμ, Γλυκερίας, Μάρθας, Ισιδώρων, Θεοδώρας, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Εύπλου του Μεγαλομάρτυρα του Διακόνου, Νεοφύτου, Ζήνων, Γάϊου, Μάρκου, Μακαρίου και Γαϊανού των Μαρτύρων, Πασσαρίων, Ανικήτου, Αναστασίου Πανερὰ και Δημητρίου του Μπεγιαζή των Μαρτύρων, Βασιλείου και Θεοδώρου των οσιομαρτύρων εν τω Σπηλαίῳ, Ίας της Μάρτυρας, Νήφων Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Φωτίου και Ανικήτου των Μαρτύρων, Παλάμων, Κάστωρ, Δώδεκα Στρατιωτών Μαρτύρων απὸ την Κρήτη, Παμφίλου και Καπίτων των Μαρτύρων, Σεργίου και Στεφάνου.

Επίσης, το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α. ελληνικής αστυνομίας), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, πάππου προς πάππου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, πάππου προς πάππου, σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου, καθώς και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου! Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ) και σε όλους τους ασθενούντες κα μη του κόσμου!

Σας παρακαλώ όποιος μπορεί παρακαλώ ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα των προσφιλών μου προσώπων στις προσευχές του και ας δώσει να διαβαστούν σε Θείες λειτουργίες, καθότι βοηθιούνται σημαντικά αυτοί που μνημονεύονται και αυτοί που μνημονεύουν!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Ethnikosagwn.blogspot.com

Κατερίνη, 13-08-2021

loading...