Χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό στο ύψος ενός Μακρυγιάννη.

Η ιστορία μας, έχει αναδείξει μεγάλα αναστήματα και ήρωες που βοήθησαν σε δύσκολους καιρούς την Πατρίδα μας. Ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πίστη του Χριστού την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Διότι οι ήρωές μας, αγωνίζονταν πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος.

Πόσα και πόσα θαύματα έγιναν στους απελευθερωτικούς μας αγώνες με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας μας. Θαύματα του Θεού που κράτησαν ζωντανή και ελεύθερη την πατρίδα μας έως και σήμερα. Αλλά και ήρωες που πίστευαν στον Θεό και ζητούσαν την βοήθεια του Θεού στις δύσκολες στιγμές. Όποια πέτρα και να σηκώσουμε θα βρούμε από κάτω οστά ηρώων, Αγίων και Μαρτύρων που πάλεψαν, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχει μία Ελλάδα ελεύθερη και Χριστιανική.

Η όλη ζωή του αγωνιστή και ήρωα της Επαναστάσεως του ’21 στρατηγού Γιάννη Μακρυγιάννη, δηλώνει αυτό ακριβώς το φρόνημα. Ο Γιάννης Μακρυγιάννης, ο άγιος της Επαναστάσεως. Στο ένα χέρι είχε το κομποσχοίνι και στο άλλο το σπαθί.

Ο Μακρυγιάννης δίκαιος αγωνιστής και πιστός χριστιανός δεν φοβάται να πει την αλήθεια προς τους αρχηγούς των Μεγάλων Δυνάμεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι πρόθυμος για την αλήθεια και την θρησκεία του, όπως και για την πατρίδα του, να θυσιαστεί και να πεθάνει.

Ο τόπος, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, έχει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη από τέτοιους άντρες με υψηλό θρησκευτικό και πατριωτικό φρόνημα. Άνδρες που δεν επιδιώκουν την εξουσία για να εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα. Άνδρες που δεν πάσχουν από τα πάθη της φιλοχρηματίας, της φιλοδοξίας και της αρχομανίας.

Ο Μακρυγιάννης είναι ο φάρος που φώτισε το παρελθόν, φωτίζει το παρόν και δείχνει τον δρόμο για ένα ένδοξο μέλλον. Ο τόπος έχει ανάγκη από ήρωες, Μάρτυρες και Αγίους στο ύψος ενός Μακρυγιάννη. Αιωνία η μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...