Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ





 Της Λέττας Καλαμαρά *

Πλήθος δημοσιευμάτων σήμερα αποδίδουν ένα περίεργο  ρόλο στο διορισμένο και χωρίς λαϊκή ψήφο Υπουργό Γεραπετρίτη ο οποίος φέρεται να συγκάλεσε σύσκεψη  διοίκησης και ελέγχου  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για αντιμετώπιση της φωτιάς!

Αν ο ανίκανος εκ του αποτελέσματος να προστατεύσει τα δάση της Ελλάδας και τις περιουσίες των Ελλήνων Πρωθυπουργός που έχει το θράσος να παραμένει ακόμα στη θέση του παρέδωσε τη λαϊκή εντολή ή/και εξουσιοδότησε ένα διορισμένο πρόσωπο, οι πολίτες οφείλουν να το γνωρίζουν. Ήταν ανίκανος ο κ.Μητσοτάκης να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ σε αυτή την ώρα κρίσης; Κυβέρνησε την Ελλάδα ο κ.Γεραπετρίτης για κάποιες ώρες ή/και ακόμα;

Πολύ περισσότερο όταν πλήθος δημοσιευμάτων φέρουν τον Υπουργό κ.Γεραπετρίτη να συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς με πρόσωπα σχετικά με επιχειρήσεις αδείας και εγκατάστασης ανεμογεννητριών που δραστηριοποιούνται, βάσει της εισήγησης στο παρελθόν της νυν ΠτΔ, νόμιμα και σε καμένες και αναδασωτέες περιοχές.

Ο κ.Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Καμένης Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου και Ευβοίας τελικώς οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα που κυριαρχεί.

Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για αποπροσανατολισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων σε Αττική και Πελοπόννησο ώστε να καεί ανεμπόδιστα η Εύβοια και να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στις ερημωμένες αναδασωτέες περιοχές, διώχνοντας και τους κατοίκους από τις εστίες τους, παράλληλα; 

Αν ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα στους πρόσφυγες της Βορείου Εύβοιας ένας Εισαγγελέας οφείλει να το διερευνήσει και να μας απαντήσει. 

Ασφαλώς, το εγγύς μέλλον και η ενδεχόμενη δραστηριοποίηση των εταιρειών αιολικής ενέργειας στις νέες καμένες περιοχές της Βορείου Ευβοίας θα μας απαντήσουν καλύτερα από όλους.

loading...