Και ώ του θαυματος πριν σβήσουν οι φωτιές, μας είπε ότι είχε ετοιμάσει ως προβλεπτικός ποιος ξέρει πριν από πόσον καιρό, τους άκουσον, άκουσον, «ανάδοχους» αναδάσωσης για εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους.






Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης*

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,

·      Ενώ όλοι οι ειδικοί ομιλούν για φυσική αναδάσωση σε εκατονταδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους

·      Ο της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» υπουργός κύριος Σκρέκας

·      Φαίνεται ότι εδώ και καιρό είχε έτοιμη τη «δουλειά» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας του, της «κοινωνίας» των πολιτών, διάβαζε ΜΗΚΥΟ.

·      Και ώ του θαυματος πριν σβήσουν οι φωτιές,  μας είπε ότι είχε ετοιμάσει ως προβλεπτικός ποιος ξέρει πριν από πόσον καιρό,  τους άκουσον, άκουσον, «ανάδοχους» αναδάσωσης για εκατοντάδες χιλιάδες  καμένα στρέμματα δάσους.

·      Επειδή κύριοι βουλυτές της ΝΔ  το πράγμα μάλλον φωνάζει, και δεν θέλουμε χιλιάδες «όλοι μαζί μπρούμε» για δήθεν αναδάσωση,

·      Πέστε στον κ. Σκρέκα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ότι η προφανώς για κείνον πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, δεν σηκώνει «ιδιωτική» πρωτοβουλία. Ήτοι …..

·      Και επειδή μόνον φυσική αναδάσωση είναι δυνατή να σταματήσει να οργανώνει του «αναδόχους» του αναδάσωσης και να αρκεστεί να φτιάξει κανένα πάρκο.

·      Δεν πρέπει κανείς (δεν βρίσκω τη λέξη) να …., στην μεγάλη τραγωδία που βρήκε την πατρίδα μας.

·      Και που μάλλον  φαίνεται ότι πολλοί μυρίστηκαν  πολυ-πολυ αναδοχικό ψητό.

·      Πολύ ψητό με τους αναδόχους του  κ. Σκρέκα, αν και τόσον μεγάλη αναδοχή πρέπει να προέρχεται από πολύ-πολυ ψηλα,

·      Μας θύμισε  ο κ. Σκρέκας της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και την αδελφή του πρωθυπουργού μας την Αλεξάνδρα με τους ανάδοχους για τα αφρικανάκια και όχι τα Εληνοπουλάκια ή έστω τα «προσφυγοπουλάκια» του αδελφού της. Που φαίνεται να υπάρχει κάποια διαφορά

·      Που ειρήσθω εν παρόδω, ότι η αδερφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι επικεφαλής του Convergences Greece Forum «Συγκλίσεις» το οποίο τον Ιούνιο του 2020 μαζί με το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ανέλαβαν «την ευθύνη της προσπάθειας για την άμβλυνση των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών στη δημιουργία αιολικών πάρκων», όπως ανέφεραν δημοσιεύματά τότε.

·      Μάλιστα για αυτή τους την υπηρεσία οι δύο οργανώσεις πήραν 130.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

·      Προφανώς για εγκατάσταση ανεμογεννήτριών  εκτός απο τα προς τούτο ως οι κακές γλώσσες λένε καμένα Γεράνεια

·      Προανώς και εις την καμένη Εύβοια.

·      Για εγκατάσταση των ανεμογεννητριών του κ. Γεραπετρίτη. Συγνώμην του συγγενούς του κατά τον κ. Πολάκη, της ΤΕΡΝΑ

Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης

 

loading...