Ε, όταν ΑΥΤΟΙ μας λένε ότι κακώς ανησυχούμε, εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε σε κατάσταση, όχι απλώς επαγρύπνησης, αλλά συναγερμού!

 Στο BBC World από χθες παίζει τρίτο θέμα ο φράχτης του Έβρου.

Τέλος πάντων, μέχρι εδώ καλά..

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ο σχολιασμός στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ ενός τυπάκου με χαλαρή χωρίστρα που χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά υπερβολικά προσθέτοντας ότι τα σύνορα που χωρίζουν την Ελλάδα με το Αφγανιστάν είναι πολλά και σφραγισμένα (sealed) και κακώς εγείρονται θέματα από την Ελλάδα.

Εμείς καλά θα κάνουμε να θυμόμαστε ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και το Αφγανιστάν βρίσκονται μόνο τα σύνορα της Τουρκίας και του Ιράν. Χώρες γνωστές για τα επίπεδα της “συνεργασίας” τους, ειδικά σε αυτό το θέμα…

Μας στέλνουν τώρα συμβουλές τηλεοπτικά αυτοί που πιάστηκαν στον ύπνο με κατεβασμένα σώβρακα. Αυτοί που υπολόγιζαν η κατάληψη της Καμπούλ να γίνει σε 18 μήνες και συνέβει σε 3 μέρες. Αυτοί που με το ζόρι προσπαθούν να μεταφέρουν τους πολίτες τους οι οποίοι βρίσκονται στη κόψη της χατζάρας των ταλιμπάν, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν πίσω στα βανανιστήρια και το βέβαιο θάνατο δεκάδες χιλιάδες συνεργάτες τους.

Ε, όταν ΑΥΤΟΙ μας λένε ότι κακώς ανησυχούμε, εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε σε κατάσταση, όχι απλώς επαγρύπνησης, αλλά συναγερμού!

Καθίκια…

Ας λένε ότι γουστάρουν τα ξένα ΜΜΕ. Εμείς ξέρουμε καλύτερα τι γείτονα έχουμε και τι παιχνίδια παίζει. Να λείπει το βύσσινο από τους Τούρκους και άλλους διακινητές. Όχι μόνο περισσότερα τείχη αλλά και καλύτερη φύλαξη στα θαλάσσια σύνορα με περισσότερες προσλήψεις λιμενικού.

Οι γνωστοί “φιλέλληνες” Βρετανοί. Που στα τελευταία 200 χρόνια μας έχουν ξεσκίσει σε κάθε ευκαιρία.

Ευτυχώς η αυτοκρατορία τους πέφτει εκ των έσω

loading...