«Σφαλιάρα» και από την Ιαπωνία για τα εμβόλια!!! Σε αναμμένα κάρβουνα οι «ειδικοί»

 Ίδια μοίρα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Η παραλλαγή Λάμδα  του κορωνοϊού, είναι εξαιρετικά μολυσματική και πιο ανθεκτική στα εμβόλια από την αρχική έκδοση του ιού που προέκυψε από την Ουχάν της Κίνας.

Αυτό ισχυρίζονται Ιάπωνες ερευνητές, τονίζοντας πως δείχνει αντοχή στα εμβόλια και άρα οι εμβολιασμένοι μαζί με τους ανεμβολίαστους θα μοιραστούν κοινή μοίρα!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters,  σε εργαστηριακά πειράματα, διαπίστωσαν ότι τρεις μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης της «Λάμδα», γνωστές ως RSYLTPGD246-253N, 260 L452Q και F490S, την βοηθούν να αντισταθεί στην εξουδετέρωση από αντισώματα που προκαλούνται από εμβόλια.

Δύο επιπλέον μεταλλάξεις, η T76I και η L452Q, βοηθούν να γίνει η Λάμδα εξαιρετικά μολυσματική. Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο bioRxiv πριν να γίνει peer reviewd, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι Λάμδα να  χαρακτηρίζεται ως “Παραλλαγή Ενδιαφέροντος” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όχι ως “Παραλλαγή ανησυχίας”, οι άνθρωποι μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι είναι σοβαρή συνεχιζόμενη απειλή. Αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτή η παραλλαγή είναι πιο επικίνδυνη από την δέλτα που απειλεί τώρα πληθυσμούς σε πολλές χώρες, ο ανώτερος ερευνητής Kei Sato του Πανεπιστημίου του Τόκιο πιστεύει ότι «η Λάμδα μπορεί να είναι μια δυνητική απειλή για την ανθρώπινη κοινωνία».

Προς τι λοιπόν ο εκβιασμός για τα εμβόλια;;; Νέα μέτρα περιμένουν την κοινωνία, τα οποία θα πρέπει να τηρήσουν και οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι ήδη έμαθαν  πως θα πρέπει να ξαναβάλουν την μάσκα!

loading...