ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ;





ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ*

 Η Ελλάδα για να επανακτήσει την Εθνική Ανεξαρτησία της,  πρέπει να το επιδιώξει αγωνιστικά ο λαός της. Εμείς ο Λαός ως γνήσιοι απόγονοι των Ενδόξων Προγόνων μας επιβάλλεται αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή, να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές ρίζες μας. Να μελετήσουμε διεξοδικά και να διδαχθούμε από την ένδοξη Ιστορία μας, να υπερασπιστούμε την πολύτιμη Γλώσσα μας και  τον διαχρονικό Πολιτισμό μας.

     Να εφαρμόσουμε στην πράξη τα Σοφά προστάγματα των προπατόρων μας, που διδάσκουν για την Εθνική μας συνέχεια. Και όχι μόνο να καυχιόμαστε για αυτούς, χωρίς να έχουμε διαβάσει τα βιβλία τους, όπως κάποιοι που μπερδεύουν τον Σωκράτη με τον Ισοκράτη… Εξ’ ου και οι Ευρωπαίοι μας βάζουν τα γυαλιά… αυτοί που πήραν τα Φώτα από εμάς, μας απειλούν να μας ρίξουν σε μόνιμο Σκοτάδι Ανυπαρξίας. 

    Επιβάλλεται ενωμένοι σε μια γροθιά να υπερασπιστούμε δυναμικά τις Πνευματικές μας Αξίες που ανέδειξαν την πατρίδα μας, ως την ηγέτιδα δύναμη του Αρχαίου κόσμου. Αυτές που την  κατέστησαν παγκόσμια γνωστή με τους Νόμους της, τους Ηρωισμούς της και τους συνεχείς αγώνες της για Ανεξαρτησία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη. Αυτά τα πολύτιμα ελληνικά δημιουργήματα που είναι η πολιτιστική μας Κληρονομιά.

    Αυτόν τον σπάνιο Εθνικό θησαυρό μας, τον οποίο δεν τον εκτιμήσαμε δεόντως, όπως αρμόζει στην καταγωγή μας. Στην πορεία των Αιώνων επιτρέψαμε σε άσπονδούς φίλους και γείτονες να μας βεβηλώσουν τα Αρχαία Μνημεία μας και να μας προσβάλουν σαν Έθνος και σαν Λαό… πλην ελάχιστων εξαιρέσεων βέβαια, όπως ήταν το ΕΠΟΣ του 40. Αυτό που μας επέστρεψε λίγη από την παγκόσμια ηρωική μας Αίγλη.

   ΄Εκτοτε πέσαμε σε παρακμή, αφού οι Ανθέλληνες πολιτικοί μας επέτρεπαν στους δήθεν συμμάχους μας να αποφασίζουν για μας… χωρίς εμάς! Αυτοί αποδομούσαν τον Ελληνισμό κι εμείς οι Έλληνες, που είμαστε το κύτταρο της Ανθρωπότητας κι από εμάς εξαρτάται η διαιώνιση της Ανθρώπινης Φυλής στον παράδεισο που μας χάρισε ο Δημιουργός μας… τι κάνουμε; Είμαστε σε αναμονή ενός θαύματος, για να σωθούμε; Όχι Έλληνες εμείς είμαστε οι Αγωνιστές της σωτηρίας του ΕΘΝΟΥΣ!

loading...