ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΩΝ





Ευριπίδης Μπίλλης*

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,

Απολογούμαστε γιατί πράγματι αδικήσαμε τον κ. Σκρέκα σε δύο σημεία.

· Η «ιδέα» των αναδόχων «χουβαρντάδων» προέρχεται (ως όμως είχαμε προβλέψει) από το γραφείο του του κ. Πρωθυπουργού

· Που μάλλον προήλθε από τρίτους ενδιαφερόμενους

· Ίσως και από την κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (των ανάδοχων για αφρκανάκια) με την μελέτη της για αποτροπή αντιδράσεων για ανεμογεννήτριες σε καμένα δάση.

· Και την ασπάσθηκε μάλλον αμέσως ως «λύση» ο κ. Πρωθυπουργός, για το θέμα των αναμογεννητριών στα κατά τις κακές γλώσσες, προς τούτο καμένα δάση.

· Η «λύση» προσπαθεί να κάνει πονηρά μάλλον, αυτό που ο θυμόσοφος λαός μας λέει,. «Και τον σκύλλο χορτάτο και την πίττα σωστή».

· Έτσι μαλλον πάλιν αλλά σχεδόν σίγουρα, σχεδιάστηκε οι αναμογεννήτριες να εγκατασταθούν με την «νέα» μορφή απατηλής μάλλον αναδάσωσης.

· Ήτοι ως φαίνεται προβλέπεται από τον εφευρετικό μας πρωθυπουργό να εγκατασταθούν παντού οι ανεμογεννήτριες στα 800.000 στρεμματα καμένου δάσους,

· Σύμφωνα και με την έγκριση όταν ήταν στο ΣΤΕ της ερίτημης γνωστής για το θέμα των ανεμογεννητριών και για άλλα Προεδρου.

· Και οι οι εταιρίες των αναμογεννητριών, πάλιν φαίνεται, με «γεννεοδωρία» και δικά τους έξοδα να φυτεύουν γύρω απ αυτές μερικά «νέου τυπου» δέντρα. Πχ Λεύκες.

· Το λίαν περίργο είναι το ότι δεν βρέθηκε ένας μα ένας δημοσιογράφος να ερωτήσει ποιος είνα αυτός χουβαρντάς «ανάδοχος» που θα έκανε με έξοδα του «αναδασώσεις»

· Και το ακόμα πλέον λίαν περίεργο είναι ότι ούτε ο κ. Τσίπρας με τις κατά τα άλλα σωστέςτου δηλώσεις δεν ψέλλισε τίποτε για τους χουβαρντάδερς «αναδόχους», μετέχοντας μάλλον στο παιγνίδι των ανεμογεννητριών.

· Πράγματι κύριοι βουλεςυτές της ΝΔ, έχουμε έναν πρωθυπουργό πολύ εφευρετικό που κόμπτεται με τον τρόπο του τα μάλα για το περιβάλλον.

· Σύντομα θα αποδείξουμε ότι, ούτε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που ως είπε ο ακαδημαίκός κ. Ζερεφός αποτελούν λύση για το περιβάλλον, ότι δεν αποτελούν με τους σημερινούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, λύση. Αφού η μόλυνση του θα γίνεται στους τόπους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

· Με επιπλέον παρατήρηση ότι η κύρια μόλυνση του περιβάλλοντος δεν προέρχεται από τα αυτοκίνητα (νέας τεχνολογίας κτλ) αλλά από τις βιομηχανίες.

· Επιπλέρον θα αποδείξουμε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι τα φωτοβολταϊκά με τη σημερινή επιφανειακή τους χρήση και απόδοση που ανέρχεται μόνον συτο 11% της ονομαστικής τους ισχύος, δεν αποτελούν επίσης λύση.

· Αφού πχ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργειατης Ισπανίας, ως θα αναλύσουμε θα έπρεπε να καλυφθεί όλη με αυτά.

· Και όσον αφορά τις αναμογεννήτριες που που η απόδοση τους είναι μόνον 5,5% της ονομαστικής τους ισχύος, είναι λίαν αντιοικονομική λύση σε σχέση και με τα συνήθη φωτοπβολταικά και αποτελούν δαπανανηρότατη και ανέφικτκη λύση.

· Και επειδή προφανώς κανένας δεν είναι ξερόλας και η γνώση επέρχεται με ενημέρωση,

· Παραπέμπω τον πιστεύω όχι ξερόλα κ. Μητσοτάκη και τους απόλυτους για τα θέματα αυτά, στο μοναδικό για τα θέματα αυτά στο μοναδικό στον κόσμο βιβλίο, Sustainable Energy — without the hot air, http://www.inference.org.uk/sustainable/book/tex/sewtha.pdf.

· Του Αγγλου Καθηγητή του Καίμπριτζ Sir David MacKay. Που δυστυχώς έφυγε πολύ νέος κτυπημένος από την επάρατη αρρώσια.

· Και προτείνω και στον κ.Μητσοτάκη και τους λοιπούς πειθήνιους στη ΕΕ ανεμογεννητριακούς να ενημερωθούν διαβάζοντας το. Ή να αναθέσουν σε ικανούς τους συμβούλους να το διαβάσουν και να τους ενημερώσουν..

· Αν και προφανώς αυτό είναι περιττό γιατι οι ημέτεροι είναι πειθήνια ενεργούμενα των Βρυξελών.

· Τέλος σύντομα θα ενημερωθείτε με την ταπεινή δική μας ανάλυση. Που ελπίζω να ματαιώσει του «αναδόχους».

· Θού Κύριε φυλακήν το στώματι μου για την απύθμενη θρασύτητα τους.

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...