Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Τέλος και τα Βίλια: Κάηκε το παρθένο πευκοδάσος του Κιθαιρώνα – Νέα βιβλική καταστροφή στην Αν.Αττική

 Τα ρωσικά αεροσκάφη έσωσαν από περαιτέρω καταστροφή

Τέλος και τα Βίλια! Κι ευτυχώς που υπήρχαν τα τρία ρωσικά μεγαθήρια που μετέφεραν νερό όσο όλα τα άλλα αεροσκάφη και ελικόπτερα αεροπυρόσβεσης γιατί η φωτιά θα είχε φτάσει στον Σαρωνικό και στον Κορινθιακό!

Με επανειλημμένες ακριβείς ρίψεις των ρωσικά αεροσκάφη κατάφεραν να στείλουν περί τους 250 τόνους νερό στην περίμετρο της πυρκαγιάς και να εμποδίσουν την εξάπλωσή της, αλλά είναι πλέον αργά για τα ίδια τα Βίλια: Το πυκνό παρθένο πευκοδάσος του Κιθαιρώνα, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, κάηκε και έγινε και αυτό «καμένο δάσος»

Ήδη χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, ενώ έχουν καεί και κάποιες διάσπαρτες κατοικίες. 

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.  

Το μόνο πρόβλημα με τα Il-76 είναι ότι δεν παίρνουν νερό από την θάλασσα, αλλά προσγειώνονται για ανεφοδιασμό στην 112 ΠΜ όπου γιγαντιαίοι σωλήνες τα ανεφοδιάζουν με νερό. Αλλά σε κάθε ρίψη από κάτω η φωτιά «λυγίζει» και σβήνει.

Τα αεροσκάφη προσφέρουν από το 1998 τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα, όπως καλούνται από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

loading...