ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΙΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!

Τι έγραψε προ ημερών:
ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΑΚΟΜΑ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ

ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 3,ΠΟΥ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕΥΜΑ

Κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι,
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

πλησιάζουν δύο χρόνια από τότε που ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς να έχει στα χέρια του καμία επίσημη μελέτη που να του το επιτρέπει, αγνοώντας το ΕΣΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., εξήγγειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το βίαιο κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων ως το 2029.

Στη συνέχεια αφού πρώτα εγκαινίασε τη μονάδα του κ. Μυτιληναίου 834 MW στον Αγίο Νικόλαο Βοιωτίας με καύσιμο Φ.Α., «ανεξήγητο» πως, λες και έπαιζε ρουλέτα, σε λίγες μέρες, το 2029 το έκανε 2023!

Τότε τα περισσότερα κόμματα της Βουλής, αλλά και δεκάδες σοβαροί και μη ελεγχόμενοι επιστήμονες, του επισήμαναν τον κίνδυνο (πέρα από το ότι πέταγε σαν στημένες λεμονόκουπες τις πολύπαθες περιοχές των Νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας) ότι με τις απαράδεκτες αποφάσεις του τα επόμενα χρόνια θα αφήσει τη χώρα (την ώρα των αιχμών) χωρίς ρεύμα.

Το γιατί το έχω εξηγήσει πολλές φορές κι εγώ αλλά και πολύ ειδικότεροι εμού.

Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια απτόητος συνέχισε με την υλοποίηση των καταστροφικών αποφάσεών του.

Άρχισε να κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες τη μία μετά την άλλη.

Μέσα σε αυτές ήταν και η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 3.

ΠΡΟΧΘΕΣ, 9 ΜΗΝΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Αυτό κατορθώθηκε μέσα σε 48 ώρες (και πρόκειται για θαύμα αφού η μονάδα ήταν κλειστή για 9 μήνες), χάρη στην τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων της ΔΕΗ που για μια φορά ακόμα δουλεύοντας ασταμάτητα υπερέβαλαν εαυτό.

Έτσι η μονάδα ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 3 που ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να κλείσει, σήμερα δουλεύει και δίνει ανάσα δροσιάς σε όλους μας.

Μαζί με αυτή βέβαια, νύχτα μέρα δουλεύουν και οι υπόλοιπες λιγνιτικές μονάδες (πλην του ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 5 που γίνονται εργασίες υγρής αποθείωσης και της ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 4 που έχει διαρροή) που ευτυχώς δεν πρόλαβε ακόμα να κλείσει ο κ. Μητσοτάκης!

Έτσι σήμερα που η ζήτηση αναμένεται να φτάσει τις 216.000 MWh και η αιχμή τα 10.800-11.000 MW, οι «βρώμικες» λιγνιτικές μονάδες θα καλύψουν το 15% της ζήτησης!

Με βάση αυτή την πραγματικότητα, θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά:

1ο: Εάν δεν είχαμε αυτές τις μονάδες πόσος κόσμος θα είχε λιώσει από τον καύσωνα;

Τι διακοπές ρεύματος και για πόσες ώρες θα είχαμε;

2ο: Εάν πάθουν βλάβη δύο-τρεις μονάδες ταυτόχρονα (γιατί καταπονούνται αφόρητα από τη συνεχή λειτουργία και τις υψηλές θερμοκρασίες), με δεδομένο ότι δε βρίσκεις παραπάνω MW στην αγορά για να εισάγεις, τι θα γίνει;

3ο: Αλλά ακόμα κι αν τη γλιτώσουμε, μετά το 2023 που θα τις έχετε κλείσει όλες, με δεδομένο ότι το θέμα της αποθήκευσης της ενέργειας δεν έχει λυθεί, μας εγγυάστε ότι δεν θα σβήσουμε;

4ο: Τέλος θέλω να σας ρωτήσω, αφού αναγκάζετε τη ΔΕΗ να κλείσει εδώ και τώρα, ως το 2023, 3.350 λιγνιτικά MW και εξαιτίας αυτού δημιουργείται έδαφος για την κατασκευή νέων μονάδων Φ.Α. (άραγε αυτές δεν ρυπαίνουν;) ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ;

Κύριε Μητσοτάκη, έστω και τώρα, πριν να είναι αργά, αναθεωρήστε τα επικίνδυνα σχέδιά σας και πρώτα και πάνω από όλα, για λόγους ασφάλειας εφοδιασμού και απρόσκοπτης τροφοδότησης των καταναλωτών, κρατήστε σε λειτουργία τις μονάδες ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ 5, ΜΕΛΙΤΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5 και ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 4 μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων ή μέχρι εξάντλησης της ικανότητας λειτουργίας τους. Περιθώρια πειραματισμών για να εξυπηρετήσετε τα σχέδια των κολλητών σας δεν υπάρχουν.

Η χθεσινή σας αποτυχία φωνάζει από μακριά.

Πρώτος εσείς οφείλετε και όλοι μαζί να ευχαριστήσουμε τους εργαζομένους της ΔΕΗ που έκαναν τον άθλο και μέσα σε δύο 24ωρα έβαλαν σε λειτουργία μια μονάδα που ΕΣΕΙΣ είχατε σβήσει εδώ και 9 μήνες!

Συνάδελφοι συγχαρητήρια!

Για μια φορά ακόμα, παντού, στα ορυχεία, στις λιγνιτικές μονάδες, στις μονάδες Φ.Α. στην Κρήτη, στους ΑΣΠ, με απίστευτες συνθήκες μέσα στα λεβητοστάσια που οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 65 βαθμούς, δείξατε το σεβασμό σας απέναντι στους καταναλωτές και το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος.

Σημειώσεις:

1. Από τα 3.000-3.200 MW που έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα αιολικά και Φ/Β, το βράδυ μένουν μόνο 600-650. Ας το μάθουν επιτέλους αυτό αυτοί που κυβερνούν. Τη νύχτα τα Φ/Β έχουν ένα ελάττωμα … δε δίνουν ούτε ένα MW.

2. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους λιγοστούς πλέον «προνομιούχους» ηλεκτροτεχνίτες των γραμμών μεταφοράς και διανομής που ασταμάτητα μέσα στο λιοπύρι τρέχουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Τη μία μέρα ήρωες την άλλη … προνομιούχοι.

Το έργο αυτό το έχουμε δει πολλές φορές.

ΠΗΓΗ
deienergynews.blogspot.com

loading...