Γιώργος Τράγκας: Ο αστεροειδής «Ταλιμπάν» φέρνει τσουνάμι στην Ε.Ε.

Η Ευρώπη με μάσκα και pass sanitaire για τον Covid-19. Η μπούρκα επιστρέφει δυνατά σε όλο το Ισλάμ. Ατμόσφαιρα Οργουελ απλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

Από τον Γιώργο Τράγκα

Οι γυναίκες δεν θα ξαναδείξουν το πρόσωπό τους στο Αφγανιστάν. Αν αμαρτήσουν, θα λιθοβοληθούν κλεισμένες μέσα σε υφασμάτινο σακί. Τα πτώματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τα κρεμασμένα στα φτερά των αεροσκαφών κορμιά ανθρώπων, που ήθελαν να φύγουν μακριά από τον θάνατο, και το ατέλειωτο ανθρώπινο φίδι-κομβόι εκατομμυρίων φυγάδων – μεταναστών, που κινούνται στις οροσειρές προς το Ιράν, έφεραν στη μνήμη μου ημέρες Σαϊγκόν. Τότε που οι πεζοναύτες εγκατέλειπαν όπως όπως το Βιετνάμ. Τότε οι Βιετκόνγκ, σήμερα οι Ταλιμπάν. Οι νόμοι της σαρίας επιστρέφουν. Η χώρα θα λέγεται, πλέον, «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν». Κεφαλή της πολιτικής ηγεσίας θα είναι στενός συνεργάτης του Ερντογάν.

Ήδη οι εχθρικοί γείτονές μας, οι Τούρκοι, σφυρηλατούν συμμαχία με το Πακιστάν και την Καμπούλ. Η Αγκυρα απλώνει και ενισχύει την επιρροή της στα μουσουλμανικά εδάφη της πρώην Σοβιετικής Αυτοκρατορίας (Αζερμπαϊτζάν κ.λπ.), κτίζοντας ταυτόχρονα ισχυρότατες στρατιωτικές και διπλωματικές σχέσεις με την Τεχεράνη, τη Λιβύη και το Κατάρ. Ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της με το αεροπλανοφόρο «Ανατολού», διατηρεί, παρά τις αμερικανικές αντιδράσεις, τους S-400, προσάρτησε ήδη τμήμα της Αμμοχώστου, οριστικοποιώντας τη διχοτόμηση της Κύπρου, και αναπτύσσει ναυτικές βάσεις και στρατιωτικές δυνάμεις στην Αλβανία. Μετά τους Σοβιετικούς, οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν εσπευσμένα την Καμπούλ.

Είκοσι χρόνια μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και την εισβολή του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν επέστρεψαν νικητές οι φίλοι της Αλ Κάιντα και της ισλαμικής τρομοκρατίας. Οι κολλητοί του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που τον προστάτευαν στη βίλα του στην πόλη Μπίλαλ Τάουν του Πακιστάν. Εκεί τον βρήκαν οι κομάντος της επιχείρησης «Τζερόνιμο» και πλήρωσε για τα εγκλήματά του. Δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν και εκατοντάδες Αμερικανοί σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Δύσκολο να καταλάβει κάποιος και να ερμηνεύσει γιατί το εγκατέλειψε η αμερικανική διοίκηση με εντολή του κ. Μπάιντεν. Πάντως, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την πιο «ταπεινωτική ήττα των Αμερικανών» και ζήτησε από τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να παραιτηθεί.

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Καμπούλ εκτιμώ ότι θα έχει καταλυτικές συνέπειες για την Ελλάδα και τη γηραιά ήπειρο. Ο Ερντογάν, εντός ολίγου, θα «υποδεχθεί» και θα αποθηκεύσει στην Τουρκία ένα γιγάντιο «όπλο» διάβρωσης, αποσύνθεσης, διείσδυσης και «κατάκτησης» ελληνικών εδαφών! Επίσης θα εκβιάσει ασφυκτικά τη μετα-μερκελική Ευρώπη, η οποία ασχολείται με τα εμβόλια και δεν σχολιάζει καθόλου την απόφαση των Αμερικανών να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές τσουνάμι μετανάστευσης προς τη Δύση. Ο Ερντογάν θα προσθέσει στους υπάρχοντες λαθρομετανάστες που στρατοπεδεύουν στο έδαφός του 3.000.000 μουσουλμάνους Αφγανούς, που, είτε είναι μετακινούμενοι από πείνα και φόβο είτε είναι αντιφρονούντες προς τους Ταλιμπάν, θα βρίσκονται μόλις περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας στο απόλυτο έλεος του «σουλτάνου». Ταυτόχρονα, η Αγκυρα αποκτά λόγω της συμμαχίας με την Ισλαμαμπάντ και την Καμπούλ έναν ολόκληρο στρατό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σε πολεμικές επιχειρήσεις στον χώρο της Μεσογείου και του Αιγαίου. Να υπενθυμίσω τις κοινές αεροπορικές και ναυτικές περιπολίες των Τούρκων και των Πακιστανών στο Αιγαίο.

Οι Ευρωπαίοι, εκτιμώ, θα υποχρεώσουν πάλι τους γερμανόφιλους των Αθηνών να δεχθούν έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών, προκειμένου να απαλλαγούν οι Βόρειοι από την παρουσία τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως συνήθως, θα επικαλεστεί μια νέα οικονομική ενίσχυση των Γερμανών, θα μοιράσει χρήματα στους εργολάβους των hot spots, θα χαρακτηρίσει «ρατσιστές» όλους τους αντιδρώντες Ελληνες και η Πρόεδρος, η κυρία Σακελλαροπούλου, θα επαναλάβει ότι οι εισερχόμενοι μετανάστες θα… λύσουν το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα!

Εκτιμώ ότι αρχές φθινοπώρου, πριν ή μετά τις γερμανικές εκλογές, το αφγανικό μεταναστευτικό κύμα θα σκάσει στις ακτές της Ευρώπης. Αυτή την εποχή η περιοχή των Εσπερίδων ζει στην ατμόσφαιρα της επιχείρησης ελέγχου των κοινωνιών από διάφορα γνωστά κέντρα, που ακόμη χρησιμοποιούν τον Covid-19 για να μειώσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ατομικά δικαιώματα και να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στα εκατομμύρια των Ευρωπαίων. Η επιχείρηση θα αποτύχει παταγωδώς. Θα ακυρωθεί στην πράξη. Οι πολίτες της περιοχής των Εσπερίδων ήδη αντιτάσσονται και ξεπερνούν τους περιορισμούς με χλεύη, αδιαφορία και συνθήματα εναντίον των ηγετών που πρωταγωνιστούν στην υγειονομική φυλάκισή τους. Η Γαλλία συγκλονίζεται καθημερινά από διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων, αλλά τα γαλλικά κανάλια αποφεύγουν να μεταδώσουν οτιδήποτε. Οι περισσότεροι Γάλλοι και μαζί τους χιλιάδες Ευρωπαίοι ξεφαντώνουν στον γαλλικό Νότο. Το έδαφος, τα κτίρια, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι παραλίες χορεύουν στον ρυθμό της ροκ και της λάτιν μουσικής. Η συντριπτική πλειονότητα κάνει κάθε τρεις μέρες rapid test, όπως επιβάλλει ο νόμος, που ισχύει για 72 ώρες. Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Υπάρχει pass sanitaire. Οι Γάλλοι δωρεάν, οι τουρίστες με 30 ευρώ μετρητά κάνουν rapid test. Επειδή τα αποτελέσματα δεν μπορούν να σταλούν αμέσως στο κινητό, άπαντες περιμένουν να τους περάσουν έπειτα από δέκα λεπτά το negative, ένα αδιάβροχο ανθεκτικό χάρτινο βραχιολάκι, προκειμένου να το επιδείξουν στο εστιατόριο ή στο μπαρ όπου θα πάνε το βράδυ. Οι μάσκες έχουν καταργηθεί στους δρόμους και στις παραλίες. Εξακολουθούν να υφίστανται στα ιατρικά κέντρα, στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα. Το pass sanitaire, επαναλαμβάνω, είναι υποχρεωτικό, αλλά όχι ο εμβολιασμός. Σε πολλές πόλεις της Γαλλίας υγειονομικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί καταθέτουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον των Αρχών που τους πιέζουν να εμβολιαστούν. Η πλειονότητα των Γάλλων και γενικά των Ευρωπαίων πιστεύει ότι ο ιός είναι υπαρκτός, αλλά τα μέτρα είναι υπερβολικά και σκόπιμα.

Οι μάσκες, λοιπόν, επιστρέφουν στα πρόσωπα των γυναικών της Καμπούλ με τη μορφή της παραδοσιακής μπούρκας. Το ερώτημα είναι αν η Ευρώπη, που ακόμη θέλει να φοράει μάσκες αντι-Covid-19, που υποφέρει οικονομικά, θα αντέξει το αφγανικό ισλαμικό τσουνάμι που θα ξεσπάσει στα ευρωπαϊκά παράλια. Ισως αυτό αποδειχθεί πιο επικίνδυνο και δαπανηρό από τον κινεζικό ιό. Εμείς θα υποδεχθούμε τα νέα κύματα μεταναστών με lockdown, μάσκες και υποχρεωτική φυλάκιση στα σπίτια μας; Θα κάνουμε ό,τι μας πει το Βερολίνο, αλλά, για να μην αντιδράσουμε μαζικά, ξαφνικά θα ακούσουμε ότι «πολλαπλασιάστηκαν» τα κρούσματα του Covid και ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι για να μείνουμε ασφαλείς; Κι αυτοί που έχασαν τώρα τα σπίτια τους γιατί πήραν εντολή να τα εκκενώσουν για να μείνουν ασφαλείς πού θα μείνουν; Θα πάνε μαζί με τους Αφγανούς σε hot spot ή ξεχωριστά; Μήπως ακούσουμε από τον Ερντογάν και τους Ευρωπαίους ότι τα ακατοίκητα ελληνικά νησιά του Αιγαίου πρέπει να εποικιστούν από τους Αφγανούς που γλίτωσαν από τους Ταλιμπάν;

Και κάτι που δεν είναι ξεκάρφωτο: Γιατί απαγορεύτηκαν οι λιτανείες για τη Μεγαλόχαρη και επετράπη στους Πακιστανούς να διαδηλώσουν στην πλατεία Συντάγματος για την απελευθέρωση της Καμπούλ; Φοβόμαστε ότι οι πακιστανικές δυνάμεις θα ενισχύσουν άμεσα την Τουρκία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο; Έχουμε σκοπό να δώσουμε εδάφη για εποικισμό, μια και η Τουρκία κάνει τρίγωνο με Πακιστάν και Ισλαμικό Αφγανιστάν; Το Βερολίνο θα πιέσει να βρεθεί οπωσδήποτε συμφωνία με την Τουρκία για να ανακοπεί η προέλαση των Αφγανών μεταναστών προς τον ευρωπαϊκό Βορρά; Μήπως πρέπει να ξαναβάλουμε τις μάσκες όλο τον χειμώνα για να μη μας ενοχλήσουν οι χιλιάδες που θα φοράνε μπούρκα και θα κατοικούν στην Ελλάδα;

loading...