Όχι θα καθόταν να σκάσει για τις προηγούμενες και νέες φωτιές και τους πυροπληκτους

 Στην βίλα του Κυριακού – η οποία συντηρείται με την παράδοση δημόσιου πλούτου στις κατοχικές δυνάμεις –  (φωτό) στο Πόρτο Χέλι, ιδιοκτήτη του Αntenna που μας “ενημερώνει”, κρυβόταν ο τριημερακιας Μητσοτάκης, σχεδιάζοντας με τον ολιγαρχη που τον πηγαινοφερνει με το ελικόπτερο του μπίζνες πάνω και στα καμμενα. Όχι θα καθόταν να σκάσει για τις προηγούμενες και νέες φωτιές και τους πυροπληκτους

” Οι λυγμοί της χώρας που υποφέρει είναι για τον Μητσοτάκη ευκαιρία κονόμας. Δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Δεν συγκινείται και δεν θλίβεται με τίποτα. Ούτε με ένα εκατομμύριο στρέμματα καμένου δάσους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε χρόνο. Λίγες ώρες μετά τις καταστροφικές φωτιές οι οποίες ακόμα συνεχίζονται, ανακοίνωσε τα σχέδια του για την επόμενη μέρα: Είσοδος των τεχνικών εταιριών και των ιδιωτών στην αναδάσωση. Ουσιαστικά ανακοίνωσε την  ιδιωτικοποίηση της.

Του απάντησε από την Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, κύριος Γιώργος Καρέτσος: «Η αναδάσωση είναι πολύ σοβαρό θέμα για να λέμε ότι πρέπει να τις αναλάβουν κάποιοι και μάλιστα από αύριο. Πρέπει να περάσουν 1-2 χρόνια, να φανεί η δυνατότητα της φυσικής αναγέννησης και να μελετηθεί με τους κατάλληλους τρόπους. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι σύμβουλοι εισηγούνται τέτοιες αρλούμπες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί όλες αυτές τις αρλούμπες, αν δεν τις σκέφτεται ο ίδιος. Ο λάκκος  που έχει η φάβα, είναι η μεθόδευση του προκειμένου να βάλουν στο χέρι το χρήμα. Η πρωτοφανής καταστροφή μπορεί να γίνει ευκαιρία αρπαχτής. Το δημόσιο χρήμα να καταλήξει σε συγκεκριμένες τσέπες.«Ανάδοχοι αναδάσωσης», τεχνικές εταιρίες, ιδιώτες. Το πάρτι της ιδιωτικοποίησης της αναδάσωσης τώρα αρχίζει. 

Ο φανατικά κρατικοδίαιτος Κυριάκος Μητσοτάκης μονίμως φαντασιώνεται λύσεις στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Προσπαθεί  να κατευθύνει το χρήμα στις τσέπες αυτών που τον σπονσονάρουν, στις τσέπες των φίλων και των χορηγών του. Την επόμενη μέρα της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης δεν σκέφτηκε την ενίσχυση της πυροσβεστικής, των δασαρχείων, των εθελοντών δασοπυροσβεστών. Δεν σκέφτηκε τον εθνικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Σκέφτηκε τον τρόπο που θα παραδώσει τα δάση στις τεχνικές εταιρίες και στους ιδιώτες οικονομισάριους.

Οι λυγμοί της χώρας που υποφέρει είναι για τον Μητσοτάκη ευκαιρία κονόμας. Δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Δεν συγκινείται και δεν θλίβεται με τίποτα. Ούτε με ένα εκατομμύριο στρέμματα καμένου δάσους.

«Προτιμώ να αναθέτω έργα από τα να συλλέγω χρήματα και δωρεές….η είσοδος ιδιωτών για έργα σε καμία περίπτωση δεν αντιστρατεύεται το δημόσιο χαρακτήρα του δάσους». Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του. Αναθέσεις έργων, σημαδεμένες business, σκοτεινό χρήμα των offshores.

Ο τρόπος που κινείται ο Μητσοτάκης είναι της ύαινας και του γύπα που περιμένουν το θύμα τους να ψοφήσει και να το κατασπαράξουν. Ο Μητσοτάκης πάνω στο πτώμα του δάσους σχεδιάζει φαγοπότι αναδάσωσης. Όμως η απληστία του και η συναισθηματική του ανεπάρκεια δεν τον αφήνουν ν’άντιληφθεί την πραγματικότητα. Η συμπεριφορά του την περίοδο της καταστροφής ξεπέρασε τα όρια της ανοχής και αντοχής του λαού μας. Σύντομα θα το καταλάβει…

—–

loading...