Αποφασίστηκαν αναγκαστικοί εμβολιασμοί σε ΕΔ, ΣΑ και ΛΣ από τον Σεπτέμβριο – Τίθεται θέμα επιχειρησιακής ετοιμότητας

 Εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σε υπηρεσίες με άμεση συναλλαγή με το κοινό, όπως ΚΕΠ, εφορία και ΕΦΚΑ, αναμένεται να είναι οι επόμενοι «στόχοι» της επόμενης εκστρατείας της κυβέρνησης για αναγκαστικούς εμβολιασμούς και «τζιράρισμα» των Big Pharm,  μετά τους υγειονομικούς που θα κληθούν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

Συγκεκριμένα εντός του Σεπτεμβρίου, Ένοπλες Δυνάμεις Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το εμβόλιο για τον  COVID-19, όπως πρώτο έγραψε χθες το pronews.gr.

Όπως σημειώναμε χθες: «Όλα δείχνουν πώς οδεύουμε προς υποχρεωτικό εμβολιασμό του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για την… χορήγηση εμβολίου κατά του κορωναϊού στους νεοσύλλεκτους μόλις καταταγούν: «Μαζί με τα άλλα εμβόλια που κάνουμε στους νεοσύλλεκτους, να κάνουμε και ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊού» αναφέρει συγκεκριμένα η πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και είναι πραγματικά να απορεί κανείς με το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει: Εκτός από τους νεκρούς, οι παρενέργειες μπορεί να παραλύσουν ολόκληρο το στράτευμα!

Μάλιστα ανακοινώθηκαν και τα προνόμια των κληρωτών που εμβολιάζονται εθελοντικά: Πέντε ημέρες άδεια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι όμως πολύ πιθανόν να έχουν ήδη εξεταστεί και τα μέτρα που θα ληφθούν για όσα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αρνούνται να εμβολιαστούν, αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Αυτονόητο είναι ότι και ένα 5% να αρνηθεί και να τεθεί σε αργία, παραλύει η άμυνα της χώρας. Και το ποσοστό δεν θα είναι 5%, αλλά τουλάχιστον τριπλάσιο…»

Ωστόσο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων κάθε υπηρεσίας, αυτό θα γίνει με διαφορετικές ταχύτητες.

 Τέλος, δεν αποκλείεται το σχέδιο της υποχρεωτικότητας να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εστίαση.

Πάντως, εάν δεν προκριθεί αυτή η λύση, στη «φαρέτρα» υπάρχει και η δυνατότητα προσλήψεων κυρίως εμβολιασμένων, σε έναν κλάδο που έχει άμεση επαφή με το κοινό.

Υπενθυμίζεται πως πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα όσοι ανεμβολίαστοι εργάζονται σε:

– σίτιση/εστίαση

– τουρισμό

– θέατρο

– μουσικές και χορευτικές παραγωγές

Παράλληλα, μπαίνει οριστικό απαγορευτικό για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη χρήση μάσκας, δηλαδή σε:

– μπαρ

– καφέ

– εστιατόρια και ταβέρνες

– κέντρα διασκέδασης (κλαμπ και νυχτερινά κέντρα)

loading...