Ο κυβερνήτης της Φλόριντα δείχνει το δρόμο στον Κ.Μητσοτάκη: «Διαθέσιμη και δωρεάν για όλους η θεραπεία με μονοκλωνικά»!

 Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει εδώ και 1,5 χρόνο με τον εφιάλτη του lockdown και ταυτόχρονα προσπαθεί να υποχρεώσει το σύνολο των πολιτών να δεχθεί μια ιατρική πράξη (εμβολιασμός) υποχρεωτικά ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis αγωνίζεται για να φέρει στην πολιτεία μονοκλωνικά αντισώματα για να σώσει τους πολίτες της πολιτείας του. 

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Φλόριντα, Γουίλτον Σίμπσον, έδωσε μαζί με τον κυβερνήτη DeSantis και το προσωπικό του, συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης στην κομητεία Πάσκο, όπου μόλις είχε δημιουργηθεί ένας νέος χώρος και περίμενε ασθενείς. Ο Simpson, ήταν ένας ασθενής που τον Δεκέμβριο είχε προσβληθεί από τον COVID-19 και γνώριζε ότι η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα ήταν πλέον διαθέσιμη. Ωστόσο, για να λάβει τη θεραπεία, έπρεπε να γίνει με παραπομπή γιατρού.

«Μπορώ να σας πω ότι η θεραπεία λειτουργεί», είπε ο Simpson. «Ένιωσα καλύτερα μέσα σε 48 ώρες.»

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει επί του παρόντος ένα σταθερό διάταγμα που υπογράφεται από τον κρατικό γενικό χειρουργό, Dr Scott A. Rivkees, το οποίο επιτρέπει πλέον στους ασθενείς να λαμβάνουν τη θεραπεία χωρίς ιατρική συνταγή ή παραπομπή γιατρού, εάν χορηγείται από κατάλληλο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης Ε.

Ο DeSantis είπε ακόμη ότι υπήρχε κάποια σύγχυση σχετικά με το κόστος της θεραπείας εξαιτίας της παραπληροφόρησης, και ελπίζει ότι τώρα μετά τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων θα μπορούσε να διαλύσει τις εσφαλμένες πληροφορίες που παρουσιάζονται. «Αυτές οι θεραπείες θα είναι διαθέσιμες χωρίς κόστος για τους ασθενείς. Μην πιστεύετε κανέναν που λέει ότι θα κοστίσει χιλιάδες δολάρια».

Ανέφερε το παράδειγμα του Τραμπ, και πως όταν έλαβε τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων έγινε καλά. Τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την καθοδήγησή του «αγόρασε» τη θεραπεία αντισωμάτων για να την κάνει διαθέσιμη σε όλους όσους την ήθελαν.

Ο διευθυντής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της Φλόριντα Κέβιν Γκάθρι είπε ότι η θεραπεία που διατίθεται σε όλη την πολιτεία έχει σχεδιαστεί για να «μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία».

«Αυτές οι θεραπείες είναι άμεσα διαθέσιμες», και «Κατόπιν εντολής του κυβερνήτη DeSantis, σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα ανοίξουμε επτά πολιτειακές τοποθεσίες, με πολλές ακόμη να βρίσκονται στο δρόμο».

Ερωτηθείς για την πολιτική περιορισμών του Μπάιντεν και τις υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία ανέφερε εμφανώς εκνευρισμένος…

«Διαθέτουμε στρατιωτικό εξοπλισμό που δίνεται σε μαχητές στο Αφγανιστάν και η κυβέρνηση Μπάιντεν επικεντρώνεται στο να υποχρεώνει τους νηπιαγωγούς να φορούν μάσκες, όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το έθνος. Έχουν μια εμμονή με τις μάσκες, πιστεύουν ότι ένα μικρό 5χρονο παιδί πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο με μάσκα όλη μέρα».

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα (MAB) μπορεί να αποτρέψει τη νοσηλεία ή το θάνατο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με COVID-19 και είναι ευρέως διαθέσιμες στη Φλόριντα. Όποιος είναι 12 ετών και άνω και διατρέχει υψηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια λόγω του COVID-19, είναι διαθέσιμος για αυτήν τη θεραπεία. Η θεραπεία είναι δωρεάν και η κατάσταση του εμβολιασμού δεν έχει σημασία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη μετά από 1,5 χρόνο δεν έχει κάνει παρόμοιες ενέργειες; Ήδη πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν προμηθευτεί μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία έχουν αποδειχθεί σωτήρια. 

loading...