Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στο Ιράν»

 Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth πρόσθεσε πως το Ιράν αντιπροσωπεύει «μια παγκόσμια πρόκληση». 

«Το Ιράν επιδιώκει να θέσει μια πρόκληση πολλαπλών μετώπων στο Ισραήλ ενισχύοντας την εξουσία του στον Λίβανο και τη Γάζα, αναπτύσσοντας πολιτοφυλακές στη Συρία και το Ιράκ και δημιουργώντας υποστηρικτές στην Υεμένη», δήλωσε ο Γκαντς.

Την Τετάρτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ και ένας από αυτούς προσγειώθηκε στο έδαφος του Λιβάνου. Το Ισραήλ απάντησε εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές σε στόχους στο νότιο Λίβανο.

Την Τετάρτη, ο Γκαντς δήλωσε σε διάσκεψη που διοργάνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών με τους πρέσβεις των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το Ιράν χρειάζεται μόνο «περίπου 10 εβδομάδες» για να αποκτήσει τα υλικά ποιότητας όπλων που απαιτούνται για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Κατηγόρησε επίσης τον Saeed Ara Jani, επικεφαλής του τμήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης, ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στον Περσικό Κόλπο.

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την περασμένη εβδομάδα στο σκάφος MV Mercer Street, που σκότωσε έναν Βρετανό και έναν Ρουμάνο. Ωστόσο, το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση.

loading...