Η ταχύτητα της ανόδου του ιδρυτή της BioNTech στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, είναι μοναδική στα ιστορικά χρονικά της Γερμανίας

Ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη ούτε μία περίπτωση πολυεκατομμυριούχου, ο οποίος να έχει δημιουργήσει την περιουσία του αποκλειστικά και μόνο με χρήματα των φορολογουμένων.

Η BioNTech τώρα και ο συνεργάτης της, η Pfizer, δεν έχουν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν τόσο γρήγορα την άδεια εκτύπωσης χρημάτων που τους έχει δωρισθεί. Το γεγονός αυτό συμπεραίνεται μεταξύ άλλων από ένα δελτίο τύπου της BioNTech – το οποίο παραθέτει την εξής δήλωση του διευθυντή της Pfizer κ. A. Bourla:  

“Η συνέχεια του εμβολιασμού μετά το 2021 είναι κρίσιμη, αφού ο Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο….Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, μαθαίνουμε συνεχώς περισσότερα για τον ιό – ενώ εργαζόμαστε για να ανακαλύψουμε εάν, κατά παρόμοιο τρόπο με την εποχική γρίπη, ένας ετήσιος εμβολιασμός θα μπορούσε να προσφέρει μία πιο μόνιμη προστασία. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε το μακροπρόθεσμο εταίρο της ΕΕ στον αγώνα εναντίον αυτής της καταστροφικής πανδημίας και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση μας να κατασκευάζουμε και να προμηθεύουμε δισεκατομμύρια περισσότερες δόσεις του εμβολίου ετησίως, όπως απαιτείται.”

Στα πλαίσια αυτά, εάν παρατηρήσει κανείς την πολιτική της ΕΕ, κυρίως της Γερμανίας βέβαια που ηγείται σαν να πρόκειται για μία δική της αυτοκρατορία, θα διαπιστώσει πως το παραπάνω επιχειρηματικό σχέδιο που περιγράφει ο A. Bourla θα μπορούσε να επιτύχει – αποτελώντας, μεταξύ άλλων, μία νέα παραλλαγή του οικονομικού πολέμου που διεξάγει, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη απομύζηση και την πλήρη υποταγή των «εταίρων» της. Δυστυχώς δε, η Γαλλία του Macron τη στηρίζει, εις βάρος τόσο των Γάλλων, όσο και των υπολοίπων Ευρωπαίων – όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, όπου ο Macron πήρε τη σκυτάλη από τον Έλληνα πρωθυπουργό της πράσινης βίζας, «λαγό» προφανώς της καγκελαρίου.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...