Για 8η μέρα στις φλόγες τα Βίλια! – Νέο μέτωπο στην περιοχή Κάζα – Αποτεφρώνεται η Ελλάδα λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας

Απίστευτη η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές που κατακαίουν την Ελλάδα, καθώς η φωτιά στα Βίλια καίει για 8η συνεχόμενη μέρα!

Μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας σήμανε ξανά «συναγερμός» στην Πυροσβεστική καθώς υπάρχει νέο μέτωπο φωτιά στη θέση Κάζα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αναζωπύρωση στο μέτωπο των τελευταίων ημερών ή για νέα εστία πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις νερού από τις εναέριες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το συντομότερο τη φωτιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν σήμερα Δευτέρα 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λόγω της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στην Ε.Ο Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος Κόμβου Βιλίων έως το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Από την ανακοίνωση της πυροσβεστικής και από τις δυνάμεις που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή, προκύπτει ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων είναι ακόμα επικίνδυνη και είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο μετά από οκτώ ημέρες η φωτιά έχει οριοθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμα σβήσει.

Η καταστροφή συνεχίζεται την ώρα που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, που ενεργοποίησε η Πολιτική Προστασία, μέχρι το Σάββατο 21 Αυγούστου είχαν καταγραφεί από τον δορυφόρο 94.324 καμένα στρέμματα.

loading...