Επίθεση Ράμα στον Ελληνισμό της Βορείας Ηπείρου – Σχέδια εγκατάστασης 70.000 Αφγανών στα εδάφη της ελληνικής μεινότητας!

 Καταλάβατε μήπως τώρα τι σήμαιναν τα λόγια του Αγίου Παϊσίου, ότι η απειλή θα έλθει από την Αλβανία;  Αλλά και το ότι κάποιοι “παλαβοί” θα μπούνε μέσα και θα ελευθερώσουν τη Β. Ήπειρο; 

Δεν απευθύνομαι φυσικά σε νεκρούς εγκεφαλικά.

Επίθεση Ράμα στον Ελληνισμό της Βορείας Ηπείρου – Σχέδια εγκατάστασης 70.000 Αφγανών στα εδάφη της ελληνικής μεινότητας!

Δεμένα στο τουρκικό ”άρμα” τα Τίρανα – Ύπουλα σχέδια αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν έχουν θέσει σε επιφυλακή τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να προστατευθούν τα σύνορα και να αποφευχθεί μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, έθεσε σε προτεραιότητα τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και οικογενειών που συνεργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τις Ελληνικές δυνάμεις, όπως συμβαίνει δηλαδή και με άλλες χώρες που είχαν αναπτύξει δραστηριότητες στο Αφγανιστάν.

Οι Ελληνικές αρχές- όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης- βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Λίγες ώρες αργότερα στη γειτονική Αλβανία, αναμένονταν η πρώτη ομάδα Αφγανών προσφύγων (περίπου 250-300 ατόμων), με τον Ράμα να δηλώνει χθες ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας ο αριθμός τους θα ανέλθει σε 1.000. Όλοι αυτοί βέβαια δεν είχαν σχέση ή συνεργασία με την Αλβανική Κυβέρνηση. Αντίθετα αρχικά λέχτηκε ότι η υποδοχή και η φιλοξενία τους αποφασίστηκε δήθεν εν ονόματι του ΝΑΤΟ, κάτι βεβαίως που αν ίσχυε, θα ίσχυε για όλες τις χώρες- μέλη του. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός στη συνέχεια ανέφερε ότι αυτό ζητήθηκε από τις ΗΠΑ, με την Αμερικανίδα Πρέσβη να κάνει λόγο για προσωρινή φιλοξενία και έως ότου όλοι αυτοί μεταφερθούν στην Αμερική.

Τους θέλει για μόνιμους

Ακόμη όμως κι αν αυτή είναι η πρόθεση των ΗΠΑ, τα ερωτηματικά γιατί επιλέχθηκε η Αλβανία για την προσωρινή φιλοξενία αυτών των Αφγανών και δεν μεταφέρθηκαν απευθείας στη χώρα του τελικού τους προορισμού γίνονται ακόμη πιο έντονα, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Τιράνων Εριόν Βέλιαϊ, που είναι και δεξί χέρι του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι ορισμένοι από τους Αφγανούς που θα φτάσουν στην Αλβανία μπορούν να μείνουν μόνιμα και να βοηθήσουν σε διάφορους τομείς όπως στην οργάνωση, στην καθαριότητα, σε κοινωνικές δραστηριότητες. Ουσιαστικά ο Δήμαρχος αποκαλύπτει για ποιο λόγο οι Αμερικανοί δεν μετέφεραν απευθείας τους Αφγανούς στις ΗΠΑ, καθώς ο Ράμα παρασκηνιακά προσφέρθηκε να τους φιλοξενήσει μόνιμα στην Αλβανία.

Άλλωστε- όπως έχει επισημάνει ο «Πρωινός Λόγος» και στο φύλλο της περασμένης Τρίτης- ο Έντι Ράμα κοιτάζει μεν προς την Ευρώπη, εφαρμόζει όμως πιστά την πολιτική και τα σχέδια του Τούρκου «Σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν στα Βαλκάνια, τα οποία έχουν πρώτο και μόνιμο στόχο την Ελλάδα.

Αποκαλύψεις Δ. Καραϊτίδη

Τις μύχιες σκέψεις του δίδυμου Ράμα – Ερντογάν και τις εκτιμήσεις για το τι πρέπει να περιμένουμε στο επόμενο διάστημα με όχημα τους Αφγανούς πρόσφυγες τις ανέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Πρέσβης Επί τιμή Δημήτρης Καραϊτίδης (φωτό), ο οποίος τόνισε ότι «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου» για νέες προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και προέβλεψε ότι θα δεχθούμε περαιτέρω πιέσεις από Τουρκία και Αλβανία.

«Οι Αλβανοί -τόνισε ο κ. Καραϊτίδης- θέλουν να φιλοξενήσουν 70.000 Αφγανούς στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας για την εξουδετερώσουν πλήρως. Είναι δόλιες οι προθέσεις της Αλβανίας, η οποία είναι υπό την έντονη και συνεχή επιρροή της Τουρκίας. Πρόκειται για ανησυχητικό και ζοφερό θέμα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι ήταν «μη αναμενόμενη» η αντίστοιχη κίνηση της Βόρειας Μακεδονίας, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει «μικρές διαστάσεις»

Χειραγώγηση από Τουρκία

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε ο Πρέσβης επί τιμή και σε συνέντευξή του χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ «από τις έξι». Όπως είπε οι Αφγανοί θα χρησιμοποιηθούν ως ισχυρό μέσο αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού και στη συνέχεια για σκοπούς πίεσης της Ελλάδος στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο κ. Καραϊτίδης που έχει τεράστια εμπειρία στα Ελληνοαλβανικά ζητήματα καθώς έχει χρηματίσει και Διευθυντής στα διπλωματικά γραφεία του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, πρόσθεσε ότι η Αλβανία όχι μόνο ακούει, αλλά χειραγωγείται από την Τουρκία, υπενθυμίζοντας την υπόθεση της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών.

«Η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα αναγκαία μέτρα και τις προφυλάξεις για να αποφύγουμε μια πίεση που θα εκδηλώνεται και από την πλευρά του Αιγαίου και από την πλευρά της Αλβανίας. Χρειάζεται προσοχή, ετοιμότητα και καλή προετοιμασία», κατέληξε ο έμπειρος διπλωμάτης.

loading...