Ραγδαία επιδείνωση στο Ισραήλ: Από τους 694 ασθενείς οι 400 είναι σοβαρά και 66% εμβολιασμένοι – Συνεδριάζουν εκτάκτως

Από τους 400 βαριά νοσούντες με covid 19 στα νοσοκομεία του Ισραήλ – σε σύνολο ασθενών 694 – το 64% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με δυο εμβόλια της Pfizer – To 64% στους 400 βαριά ασθενείς ισοδυναμεί με 256 ανθρώπους.

Το Ισραήλ ως το πλέον εμβολιασμένο κράτος διεθνώς έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια.
Εδώ και καιρό προειδοποιεί το bankingnews παρουσιάζοντας στοιχεία – που δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης – ότι στο Ισραήλ όπου οι άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 84% με 85%… καταγράφεται καθημερινά μεγάλη επιδείνωση.
Ήδη τα κρούσματα έφθασαν στα 6.275 ημερησίως όμως εσχάτως καταγράφεται δραματική επιδείνωση στους βαριά νοσούντες.
Αυτή την στιγμή – ημερομηνία 11 Αυγούστου 2021 – υπάρχουν 694 ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ισραήλ, πριν λίγες εβδομάδες ήταν 50 οι αντίστοιχοι ασθενείς.
Από αυτούς τους 694 ασθενείς στα νοσοκομεία οι 400 θεωρούνται βαριάς μορφής είναι η χειρότερη επίδοση εδώ και πολλούς μήνες.
Μάλιστα λόγω αυτής της δραματικής επιδείνωσης συνεδριάζει στις 11 Αυγούστου η αρμόδια επιτροπή του Ισραήλ υπεύθυνη για τον Covid 19 για να προτείνει νέα μέτρα… κάποιοι δεν αποκλείουν και lockdowns εάν η κατάσταση διατηρηθεί το ίδιο τραγική τις προσεχείς εβδομάδες.

Συγκλονίζουν τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ

Από τους 400 βαριά νοσούντες με covid 19 στα νοσοκομεία του Ισραήλ – σε σύνολο ασθενών 694 – το 64% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με δυο εμβόλια της Pfizer.
To 64% στους 400 βαριά ασθενείς ισοδυναμεί με 256 ανθρώπους.
Το 2% είχε πραγματοποιήσει ήδη το ένα από τα δύο εμβόλια
Το 2% είχε πρόσφατα αναρρώσει από covid 19
Το 32% δεν ήταν εμβολιασμένοι δηλαδή 128 άνθρωποι.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία τα νέα ημερήσια κρούσματα είναι 5.755 άτομα που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έναντι 6.275 μια ημέρα νωρίτερα.
Περίπου 4,59% των ατόμων που εξετάστηκαν με tests βρέθηκαν θετικοί, σημειώνοντας μικρή μείωση από 4,84% στις 10 Αυγούστου 2021.
Το πλέον εντυπωσιακό το 55% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι και 43% ανεμβολίαστοι.
Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 6.580 στο Ισραήλ.
Από τις αρχές Αυγούστου, 102 ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν – σχεδόν διπλάσιοι από τον Ιούλιο και πάνω από 10 φορές περισσότερους από τον Ιούνιο.
Από τους 102 ασθενείς που πέθαναν τον Αύγουστο από Covid 19 σχεδόν το 70% ήταν εμβολιασμένοι.

Προειδοποιούν

«Χωρίς σημαντικά μέτρα για να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μόλυνσης», ανέφερε σε έκθεση του το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης και Γνώσης για τον κορωνοϊό, «αναμένεται να υπάρξει επικίνδυνη επιβάρυνση στα νοσοκομεία».
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά και ήδη στο Ισραήλ εξετάζουν το σενάριο να επιτραπεί ο εμβολιασμός με 3η δόση και σε ηλικίες κάτω των 60 ετών αλλά υπάρχει διχογνωμία.

Διαφωνούν οι λοιμωξιολόγοι για το εάν πρέπει να εμβολιαστούν με 3η δόση εμβολίου και οι ηλικίες άνω των 45 ετών

Η συμβουλευτική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας πιστεύει γενικά ότι ο εμβολιασμός κάνει περισσότερο καλό παρά κακό, αλλά δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση, κοινώς οι επιστήμονες δεν συμφωνούν για την 3η δόση σε νεότερους δηλαδή κάτω των 60 ετών.
Μετά από 10 ημέρες και 600.000 εμβολιασμένους με 3η δόση άνω των 60 ετών, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και τα συμβουλευτικά όργανα του εξετάζουν, εάν θα επεκταθεί το πρόγραμμα σε άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.
Μεταξύ των εμπειρογνωμόνων δεν υπάρχει ευρεία υποστήριξη για να εμβολιαστούν για 3η φορά ηλικίες και κάτω των 60 ετών.
Οι απόψεις των ισραηλινών επιστημόνων διίστανται κάποιοι προειδοποιούν για σοβαρές παρενέργειες εάν χορηγηθεί 3η δόση εμβολίου σε νεότερες ηλικίες.
Παρ ‘όλα αυτά, η στάση θα μπορούσε να αλλάξει με βάση τις τάσεις νοσηρότητας ή με βάση την πορεία όσων εμβολιαστεί για 3η φορά.
Επειδή το Ισραήλ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στην εμβολιαστική προσπάθεια, είναι το μόνο κράτος διεθνώς που εμβολιάζει με 3η δόση, κάθε βήμα είναι ένα άλμα προς το άγνωστο. Η 3η δόση εμβολίων, δεν βασίζεται ακόμη σε ένα ξεκάθαρο πρωτόκολλο και αποτελεί στοίχημα και για άλλους συνεχιζόμενο πείραμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από το Ισραήλ να διακόψουν την 3η δόση εμβολιασμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, μεταξύ των σχεδόν 600.000 ατόμων που έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά, λιγότεροι από 50 έχουν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες.
Τα αναφερόμενα συμπτώματα (πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός και ναυτία) ήταν ήπια και πέρασαν γρήγορα.

Υποσημείωση του bankingnews

Το bankingnews έχει ταχθεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, όχι κατά των εμβολίων, κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει εάν θέλει να εμβολιαστεί ή όχι.
Πορεία του covid 19 στο Ισραήλ

https://www.bankingnews.gr/

loading...