Κόλαση φωτιάς στην Αλγερία – 69 νεκροί από τις πυρκαγιές (βίντεο)

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές – Δραματικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα

Τέλος δεν έχει το δράμα των κατοίκων στην Αλγερία, καθώς το βόρειο τμήμα της χώρας έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι νεκροί από τις πυρκαγιές έχουν φθάσει τους 69. Η έντονη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Πυροσβέστες, στρατιωτικοί και εθελοντές επιχειρούν πασχίζουν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Κάτοικοι με κλαδιά και μπιτόνια νερού προσπαθούν να σβήσουν εστίες.

Τουλάχιστον 28 στρατιώτες και 37 πολίτες πέθαναν στις φωτιές, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα το βράδυ στην Καβυλία, και κυρίως στην περιοχή Τίζι Ούζου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.

Αργά το απόγευμα τοπική ώρα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS έκανε λόγο για άλλους 4 νεκρούς, χωρίς να διευκρινίζει εάν πρόκειται για πολίτες ή στρατιωτικούς. Εκκλήσεις διατυπώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Είκοσι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούνται, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Tout sur l’Algérie (TSA).

loading...