Γ.Τούντας: «Να εμβολιάσουμε υποχρεωτικά τα παιδιά για να εγγραφούν στο σχολείο – Όλα άνω των 5 ετών»!

 Έχουν ξεφύγει οι «ειδικοί» θέλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και στα νήπια

Χωρίς κανένα όριο είναι αυτά που προτείνουν οι «ειδικοί», καθώς θέλουν διαρκώς να εμβολιάσουν ολοένα και μικρότερα παιδιά, και μάλιστα… υποχρεωτικά! 

Συγκεκριμένα ο Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας, λίγες ημέρες μετά την πρόταση του να κατεβεί το ηλικιακό όριο στα 5 έτη έκανε ένα ακόμη «χτύπημα», καθώς μίλησε και για υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών. 

Όπως υποστήριξε ο «εμβολιασμός των παιδιών είναι απαραίτητος για να επιτευχθεί η γενική ανοσία και πως πρέπει ο εμβολιασμός να ανοίξει για παιδιά άνω των 5 ετών».

Σε ερώτηση για το πως θα γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο ΕΜΑ δεν έχει δώσει το «ΟΚ» ο Γ.Τούντας υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να δράσει… από μόνη της. 

«Δεν έχει δώσει σε συνολική ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά ορισμένες χώρες το εφαρμόζουν με επιτυχία, όμως ορισμένες μελέτες μας δείχνουν πως τα παιδιά 5 ετών έχουν 2,5 φορές μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού απ’ ότι οι έφηβοι. Άρα είναι σημαντικό να εμβολιάσουμε αυτά τα παιδιά και πριν αρχίσει η σχολική περίοδος», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1. 

Ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως θα πρέπει «να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εάν τα πράγματα εξελιχθούν δυσοίωνα, όπως φαίνεται με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών. Μην ξεχνάμε εδώ και δεκαετίες τα παιδιά μας εμβολιάζονται υποχρεωτικά προκειμένου να εγγραφούν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Πιθανόν να χρειαστεί να γίνει κάτι ανάλογο και για τον κορωνοϊό». 

Να υπενθυμίσουμε -εκ νέου στον Γ.Τούντα- πως ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται με εμβόλια τα οποία είναι δοκιμασμένα εδώ και δεκαετίες και με εμβόλια που εμβολιάζεσαι μια φορά και τέλος. Αντιθέτως τα συγκεκριμένα σκευάσματα ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο, είναι γνωστό πως υπάρχουν παρενέργειες (ακόμα και αν είναι λίγες) και πρέπει να εμβολιάζεσαι ανά λίγους μήνες. Και φυσικά πρόκειται για εμβόλια που δεν αποτρέπουν ούτε το να μολυνθείς, ούτε να μεταδώσεις. 

Τέλος σε ερώτηση για το σε ποιος πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός είπε: «Υποχρεωτικός να γίνει για όλες τις ομάδες των εργαζομένων που έρχονται σε καθημερινή επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τους υγειονομικούς και τα άτομα που εργάζονται σε δομές φιλοξενίας εργαζομένων πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στην εκπαιδευτικοί και σε άλλες τέτοιες κατηγορίες». 

loading...