Καταστάσεις βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας στο Ισραήλ: Υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για παιδιά 3 ετών! – Δεν μπαίνουν πουθενά αλλιώς

 Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο «εμβολιασμένο» Ισραήλ έχει σημάνει «συναγερμό» στις αρχές, οι οποίες ετοιμάζονται να πάρουν δυστοπικά μέτρα, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

Από τις 18 Αυγούστου, στο Ισραήλ, το «πράσινο πιστοποιητικό» για τη νόσο COVID-19 θα είναι υποχρεωτικό από την ηλικία των 3 ετών όσον αφορά στην πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους, εκτός από τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Μάλιστα, αυτό είναι ένα από τα μέτρα που επέβαλε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «πανδημίας Δέλτα», για την οποία έχει κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ.

Η νέα μετάλλαξη της νόσου COVID-19, στην πραγματικότητα, προκαλεί νέες λοιμώξεις στη χώρα, στην οποία έχει καταγραφεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων, καθώς το 58% των Ισραηλινών έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «The Times of Israel», οι ημερήσιες καταγεγραμμένες μολύνσεις έχουν φτάσει τις 5.802 και οι 405 εκ των ασθενών χρειάστηκαν νοσηλεία.

Αυτοί οι αριθμοί οδήγησαν την ισραηλινή κυβέρνηση να επεκτείνει την υποχρέωση του πράσινου πιστοποιητικού στα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ σε μέρη που είναι εκτός ορίων για τους μη εμβολιασμένους.

Επιπλέον, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα με έκταση μεγαλύτερη από 100 τετραγωνικά μέτρα, από την ερχόμενη Δευτέρα (16/08) θα επιβληθεί το όριο ενός ατόμου για κάθε 7 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η απόσταση και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης.

Ακόμα, οι εσωτερικές εκδηλώσεις, ακόμα και με το πράσινο πιστοποιητικό, θα περιοριστούν σε έως 1.000 άτομα, ενώ οι εξωτερικές σε έως 5.000 ανθρώπους.

Το κυβερνητικό σχέδιο του Ναφτάλι Μπένετ περιλαμβάνει, επίσης, ενίσχυση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, για τις οποίες έχουν ήδη διατεθεί 774 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, αυτά τα χρήματα θα χρησιμεύσουν για την αύξηση της ικανότητας των νοσοκομείων να προετοιμαστούν για νέες «μαζικές νοσηλείες».

Συγκεκριμένα, ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Il Messaggero», προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, καθώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και θα σημειωθούν εορτασμοί για την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά.

Αυτή είναι μια σειρά γεγονότων που θα μπορούσε να αυξήσουν περαιτέρω την καμπύλη μετάδοσης και τις νοσηλείες, δεδομένου ότι ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί εξακολουθούν να μην σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

Κόκκινη γραμμή θεωρούνται οι 1.000 διασωλημένοι μιας και το σύστημα Υγείας θα πιεζόταν πάρα πολύ για να αντεπεξέλθει, κάτι που εκτιμάται πως θα μπορούσε να συμβεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα παρόντα δεδομένα.

Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο, μια ολόκληρη σειρά περιορισμών τέθηκε εκ νέου σε ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής καραντίνας, ακόμα και για τους εμβολιασμένους, που φτάνουν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από μια λίστα χωρών.

loading...