Ρένα και Γιώργος εις σάρκα μία! Η εξαφανισμένη Δούρου και η πληρωμή με 297.000 ευρώ για τις δικαστικές της περιπέτειες σε Μάτι και Μάνδρα από το ταμείο της περιφέρειας Αττικής… με εντολή Πατούλη σε ιδιώτη δικηγόρο.





 Του Άρη Σπίνου*

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί που βρίσκετε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την ώρα μάλιστα που θα έπρεπε να βρίσκετε στα κάγκελα και να καταγγέλλει τον Πατούλη για ανικανότητα. Όλα έχουν την εξήγηση τους.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το λάθος να ορίσει τη Ρένα Δούρου ως υπεύθυνη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, αν και ήταν “φορτωμένη” με τις καταστροφές και τις πολύνεκρες τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι η περιφέρεια Αττικής με απόφαση της οικονομικής επιτροπής πληρώνει τους δικηγόρους της για την δικαστική της περιπέτεια στο Μάτι και την Μάνδρα. Αυτό από μόνο του την δεσμεύει για να ασκήσει έστω και ήπια κριτική στον ανύπαρκτο επί της ουσίας Πατούλη.

Η Διοίκηση του. Πατούλη με τη σύμπραξη της Δούρου και της παράταξής της ενέκριναν στις 15/1/2021 αμοιβή 297.600 ευρώ (με ΦΠΑ) σε ιδιώτη δικηγόρο για να εκπροσωπήσει δικαστικά την Περιφέρεια Αττικής κατά των συμπολιτών μας που ζητούν αποζημίωση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα.Και αυτά τα χρήματα αποφάσισαν να τα δώσουν μόνο για τον πρώτο βαθμό εκδίκασης των υποθέσεων και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δικών.

Άλλα χρήματα θα προβλεφθούν για το δεύτερο βαθμό και άλλα για το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο μοιραία θα καταλήξουν οι υποθέσεις.

Η ανάθεση έγινε κατά παράβαση του νόμου και των οριζόμενων από το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς υπήρξε παράκαμψη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, της οποίας έντεκα (11) έμπειροι και εξειδικευμένοι δικηγόροι δήλωσαν διαθέσιμοι να χειριστούν τις υποθέσεις, χωρίς οποιοδήποτε κόστος για την Περιφέρεια και τους φορολογουμένους πολίτες, όπως άλλωστε είχαν χειριστεί και παλαιότερα την υπόθεση της Ρικομέξ.

Καταλάβατε;

edolio5.blogspot.com

loading...