Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΄21

 





Της Λέττας Καλαμαρά*

Η Νέα Σμύρνη του ’21 φλέγεται θυμίζοντας την εθνική καταστροφή του Γούναρη και κοινό παρονομαστή τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Δεν υπάρχουν ορατοί Τσέτες αυτή τη φορά, κρύβονται ντυμένοι Έλληνες.

Όλοι οι προεστοί και κοτζαμπάσηδες θωρούν την καταστροφή της Εύβοιας και γελούν σιωπηρά βλέποντας την Ελλάδα 2.0 του Μητσοτάκη να γεννιέται όπως και τα αμύθητα κέρδη τους ως συνεργάτες των Ούννων. Η ανθρώπινη ζωή να προστατευτεί και η Εύβοια να πάει να καεί…

Αλίμονο στη φύση, τα πράσινα δάση της Εύβοιας, αλίμονο στα παιδιά και τις γυναίκες που έφυγαν ως πρόσφυγες από τα σπίτια τους και τα χωριά τους. Κάηκαν τα μέρη των προγόνων τους ως άλλη Σμύρνη του ’22.

Τις πταίει για τους νέους Έλληνες ραγιάδες, άραγε; Το κακό ριζικό τους, παράπλευρες απώλειες στο βωμό του χρήματος, της αιώνιας υποταγής των Ελλήνων,  αιώνια προδοσία κάθε Εφιάλτη.

Τελικά η Αττική ήταν ο αντιπερισπασμός της Εύβοιας; Τα όμορφα δάση όμορφα καίγονται, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γούναρη του ΄22. Χωρίς καμία ευθύνη δική σου, φυσικά.

Νέα Ελλάδα, όπως η Νέα Γιουγκοσλαβία μέχρι να προσκυνήσει κάθε μέλισσα ελληνική ή θα πάψουμε να είμαστε άλλο πια ραγιάδες, να βρούμε τον Κολοκοτρώνη μας να μας απελευθερώσει από τη θάλασσα επιτέλους;

loading...