Μια σύνοψη από το μακρινό 1981 … οι αγγλοσάξονες πάντα θα είναι η βρωμιά του πλανήτη

Ήταν η εποχή που ΗΠΑ και Αγγλία χρηματοδοτούσαν τους Μουτζαχεντίν ώστε οι φανατικοί φονταμενταλιστές να καταλάβουν την εξουσία από το Μαρξιστικό κυβερνών κόμμα και τους σοβιετικούς συμμάχους του που είχαν εισβάλλει στην περιοχή.

Το 1981 η Μάργκαρετ Θάτσερ ταξιδεύει σε στρατόπεδο στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν και πραγματοποιεί ομιλία σε Μουτζαχεντίν στρατιώτες. 

Όπως δείχνουν και τα βίντεο της αγγλικής τηλεόρασης της εποχής, υπόσχεται επιπλέον οικονομική βοήθεια, 2 εκατομμυρίων λιρών και ξεκαθαρίζει πως «η Δύση στηρίζει τους “αντιστασιακούς” μαχητές στο Αφγανιστάν».

«Θέλω να πω, πως οι καρδιά όλου του “ελευθερου κόσμου” είναι μαζί σας και μαζί με τους συμπατριώτες σας που έχουν μείνει στο αφγανιστάν και πολεμούν (…) Θέλω την επόμενη που θα συναντηθούμε να είναι σε ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο Αφγανιστάν. Θα δουλέψω και θα προσεύχομαι για αυτή τη μέρα», δηλώνει η Μάργκαρετ Θάτσερ, με τους Μουτζαχεντίν να την αποθεώνουν.

Μετά την επικράτηση των Μουτζαχεντίν, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν, υποδέχεται στον Λευκό Οίκο και το οβάλ γραφείο, τους “Μαχητές της Ελευθερίας”, με ένα πλατύ χαμόγελο.

Ξέροντας πλέον την ιστορία, οι εικόνες, προκαλούν ανατριχίλα , βλέπεις η Δύση θέλει να εχει το πάνω χέρι για να ορίζει και να εκμεταλλεύεται τα “αγαθά”της γης του Αφγανιστάν …

 Δείτε το βίντεο που απαθανατίζει τον τότε Πλανητάρχη με την Σιδηρά κυρία … 

loading...