ΑΦΩΝΟΙ με τον Μητροπολίτη Κηφισίας: Προβλέπεται να περιοριστούν τα ατομικά δικαιώματα και να επιβληθεί το εμβόλιο, vid

 

Άφησε αιχμές κατά συνταγματολόγων που υπερασπίζονται τα ατομικά δικαιώματα…

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος μίλησε για το εμβόλιο και τη στήριξη του από την Ιεραρχία, αφήνοντας αιχμές για ιερείς και πιστούς που παρουσιάζονται ως αρνητές του, ενώ στο τέλος έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Επιπλέον, δήλωσε πως η κοινωνία είναι έντονα διχασμένη και πως το ζήτημα του εμβολιασμού δεν είναι θεολογικό και δεν αφορά την πίστη. Ακόμα, είπε πως πρέπει να σταματήσουν οι διαφωνίες μεταξύ των γιατρών.

«Ο ιερέας, όχι παίρνει γραμμή, αναφέρεται σε εμάς. Δεν ενεργεί αυτόνομα. Υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας και ελέγχου. Παίρνει γραμμές από εμάς. Είναι ο ιερέας κοντά στον κόσμο, αλλά θα πάρει από εμένα οδηγίες. Εγώ έχω 138 ιερείς. Δηλαδή δεν μπορεί να αυτονομηθεί ο ιερέας και να κάνει ότι θέλει.

Αυτός που θα αρνηθεί και θα δημιουργήσει πρόβλημα, προσωπικά, με ωραίο τρόπο, τον ελέγχω», τόνισε ο Μητροπολίτης σχετικά με την υπακοή των ιερέων για την προώθηση των εμβολίων στους πιστούς, ενώ αποκάλυψε πως ενώ νόσησε με κορωνοϊό έκανε και το εμβόλιο.

«Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι οι ιερείς, είναι οι πιστοί. Έχω μαζί τους προσωπική σύγκρουση, επειδή εγώ είμαι πολύ υπέρ των μέτρων και να κάνουν τα εμβόλια», υπογράμμισε.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνησή του, να επικαλεστεί παλαιό βιβλίο, από το οποίο είχε διδαχθεί στην σχολή του, με βάση το οποίο ισχυρίστηκε πως τα ατομικά δικαιώματα μπορούν να περιοριστούν με υποχρεωτικό εμβολιασμό για την προστασία της δημόσιας Υγείας, καταγγέλλοντας  όσους συνταγματολόγους υπερασπίζονται τα ατομικά δικαιώματα και μιλούν για μη υποχρεωτικότητα.

Δείτε το βίντεο ειδικά από το 10.14:

loading...