Διαδηλώσεις και επεισόδια κατά της υποχρεωτικότητας εμβολίων στην Ευρώπη υπό την σκιά νέων περιορισμών (vid)

 

Οδομαχίες, δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ έφεραν χαμό στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστές διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, ξέσπασαν στο Παρίσι. Την ίδια ώρα, στην Ισπανία καταγράφεται νέα εκτόξευση κρουσμάτων με αποτέλεσμα να επανέλθει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ. Οδομαχίες, αναποδογυρισμένοι κάδοι και φωτιές συνέθεταν την εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας λίγη ώρα μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης.

Χιλιάδες Γάλλοι διαμαρτυρήθηκαν στο Παρίσι και άλλες πόλεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το υγειονομικό πάσο για είσοδο σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ από τον Αύγουστο.

«Είναι γελοίο να πρέπει να εμβολιαστώ απλά για να πιω καφέ σε εξωτερικό χώρο καφετέριας και να ταξιδέψω με τρένο. Είναι τρελό», λένε οι οργισμένοι διαδηλωτές.

Το μέτρο εξήγγειλε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο τη συγκράτηση της μετάλλαξης Δέλτα που, μόνο χθες, έδωσε σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα στη Γαλλία.

Ισπανία

Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας επιστρέφει στην Ισπανία εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί σε περίπου 160 πόλεις στην Καταλονία και 50 πόλεις στην περιοχή της Κανταβρίας στον Βορρά, αφού λάβει δικαστική έγκριση.

Από την περασμένη Δευτέρα με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας ζουν οι κάτοικοι σε περισσότερες από 30 πόλεις στην περιοχή της Βαλένθια.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει νέα έξαρση της πανδημίας και μόνο χθες τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 26.000.

Βρετανία

Για την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα ετοιμάζεται η Αγγλία, παρότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 42.000 νέα κρούσματα, ρεκόρ από τον περασμένο Ιανουάριο.

Τις επόμενες εβδομάδες, τα ημερήσια κρούσματα στην Βρετανία ίσως ξεπεράσουν τις 100.000 προειδοποιούν επιστήμονες και χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνο πείραμα την άρση σχεδόν όλων των μέτρων.

loading...