Οι αχώριστοι εραστές του Valdaro έμειναν αγκαλιασμένοι για 6.000 χρόνια!...Πρόκειται για δύο σκελετούς 6.000 ετών από τη νεολιθική εποχή που ανακαλύφθηκαν στη Β. Ιταλία το 2007 και αναζητούν μόνιμη στέγη σε μουσείο. 

Επί 6.000 χρόνια ήταν σφιχτά αγκαλιασμένοι μακριά από τα βλέμματα του κόσμου. 

Ονομάστηκαν εραστές του Valdaro από το όνομα του χωριού κοντά στην Μάντοβα της Ιταλίας όπου ανακαλύφθηκαν.

 Βρέθηκαν σφιχτά αγκαλιασμένοι με τα χέρια και τα πόδια τους πλεγμένα μεταξύ τους. 

Αρχικά οι επιστήμονες πίστευαν ότι το ζευγάρι είχε μια τραγική ιστορία αγάπης σαν εκείνες για τις οποίες  φημίζεται η Μάντοβα . 

Είναι  η πόλη στην οποία εξορίστηκε ο Ρωμαίος και έμαθε την είδηση θανάτου της αγαπημένης του Ιουλιέτας.

 Επίσης, είναι η πόλη που επέλεξε ο Τζιουζέπε Βέρντι για την όπερα Ριγκολέτο, μια ακόμα ιστορία αγάπης και θανάτου....

Όμως, η έρευνα έδειξε ότι το ζευγάρι δεν είχε βίαιο θάνατο. Μάλλον ήταν δυο νέοι άνθρωποι γύρω στα 18 που πέθαναν αγκαλιασμένοι λόγω χαμηλής θερμοκρασίας μια παγωμένη νύχτα. 

Η καθηγήτρια Silvia Bagnoli, πρόεδρος του συλλόγου » Εραστές  της Μάντοβας » δεν απορρίπτει αυτήν την εκδοχή αν και θεωρεί πιθανότερο το ενδεχόμενο να τοποθετήθηκαν αγκαλιασμένοι μετά το θάνατό τους.

 Το μυστήριο ίσως δεν λυθεί ποτέ. Σήμερα το ζευγάρι εκτίθεται στην είσοδο του μουσείου της Μάντοβας χάρη στις προσπάθειες του συλλόγου  «Εραστές  της Μάντοβας», που ζητούν να παραχωρηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο μουσείο, ώστε το ζευγάρι να έχει μόνιμη στέγη λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας....

Δεν υπάρχουν σχόλια :