ΨΕΥΔΟΟΥΡΙΔΙΝΗ: ΜΗ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ mRNA – ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ RNA ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟ RNA ΤΟΥ ” ΕΜΒΟΛΙΟΥ”



Ουριδίνη – δομικό στοιχείο του RNA

Στην αντίληψή μας έπεσε ένα άρθρο στο Γερμανικό περιοδικό Spektrum με τίτλο “Γιατί η Curevac είναι διαφορετική”.
Να τονίσουμε εδώ για όσους δεν γνωρίζουν οτι η Curevac είναι

μία Γερμανική-και πάλι- φαρμακευτική εταιρεία, που συνεργάζεται με ένα Γερμανικό πανεπιστήμιο ωστε να βγάλουν στην αγορά, το “καλύτερο εμβόλιο” κατά της Covid-19.

Γρήγορα στο άρθρο μπαίνει η κουβέντα για τη σύνθεση του RNA. Αυτή αποτελείται από τα δομικά στοιχεία γουανοσίνη, κυτιδίνη, αδενοσίνη και ουριδίνη. Αυτά ακριβώς τα δομικά στοιχεία χρησιμοποιεί η Curevac στο εμβόλιό που θέλει να παράξει. Η BioNTech-Pfizer βασίζεται επίσης σε αυτό το φυσικό “μείγμα” δομικών υλικών για διάφορα αντικαρκινικά φάρμακα με βάση το mRNA.

Ιδίως, μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μη τροποποιημένο “mRNA ουριδίνης”:

Corporate Progress and Third Quarter 2019 Financial Results/BioNTech

Εδώ να σημειώσουμε οτι στην αντίστοιχη οικονομική έκθεση του 3ου τετραμήνου του 2020, η λέξη “Ουριδίνη” απλά εξαφανίστηκε…

Το άρθρο του Spektrum αναφέρει ότι στη φύση συμβαίνουν περίπου 100 τροποποιήσεις των δομικών στοιχείων του RNA – η πιο συνηθισμένη είναι η αντικατάσταση της ουριδίνης με ψευδοουριδίνη. Ωστόσο, το φυσικό RNA των θηλαστικών περιέχει σχεδόν αποκλειστικά ουριδίνη – και σε πολύ ελάχιστο ποσοστό, ψευδοουριδίνη.

Μεταγραφή του ριβοσωμικού RNA, Πηγή

Ψευδοουριδίνη: δομικό στοιχείο στο εμβόλιο της BioNTech-Pfizer και της Moderna

Η ψευδοουριδίνη είναι ισομερές της ουριδίνης, δηλαδή έχει τον ίδιο χημικό τύπο και μοριακή μάζα με την ουριδίνη, αλλά ελαφρώς διαφορετική διάταξη των μορίων.

Στην περίπτωση των εμβολίων mRNA της BioNTech-Pfizer και της Moderna, για τη δημιουργία των εμβολίων mRNA χρησιμοποιείται μόνο ψευδοουριδίνη.

Αρχικά, το όλο θέμα ακούγεται μη θεαματικό και, ως μη ειδικός, αναρωτιέται κανείς αν η ανταλλαγή ουριδίνης με ψευδοουριδίνη είναι τόσο σημαντική και τι κρύβεται πίσω από αυτήν, αφού το φυσικό RNA των θηλαστικών έχει σχεδόν αποκλειστικά ουριδίνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


loading...