ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΩΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ;;; Η JOHNSON&JOHNSON ΨΗΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΑΛΚ !!!

Η Johnson & Johnson διερευνά ένα σχέδιο για την εκκαθάριση υποχρεώσεων από εκτεταμένες αγωγές εις βάρος της, εξαιτίας του ταλκ Baby Powder και τη μεταφορά τους σε μια νεοσύστατη επιχείρηση που θα ζητούσε στη συνέχεια προστασία από την πτώχευση, σύμφωνα με επτά πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τη διευθέτηση αυτή, ένας από τους δικηγόρους του ομίλου είπε στους δικηγόρους των εναγόντων ότι η J&J θα μπορούσε να ακολουθήσει το σχέδιο πτώχευσης, το οποίο θα οδηγούσε σε χαμηλότερες αποζημιώσεις για περιπτώσεις που δεν διευθετούνται εκ των προτέρων, ανέφεραν πηγές. Οι δικηγόροι των εναγόντων αρχικά δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν την J&J να κάνει ένα τέτοιο βήμα, αν και θα μπορούσαν να ακολουθήσουν νομικές οδούς για να την αμφισβητήσουν αργότερα.

Η J&J δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει το σχέδιο πτώχευσης και θα μπορούσε τελικά να εγκαταλείψει την ιδέα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Το Reuters δεν μπόρεσε να καθορίσει εάν η J&J έχει προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της νομικής της ομάδας για να βοηθήσει την εταιρεία να διερευνήσει το σχέδιο πτώχευσης.

Η J&J αντιμετωπίζει νομικές αγωγές από δεκάδες χιλιάδες ενάγοντες που ισχυρίζονται ότι το Baby Powder και άλλα προϊόντα τάλκ περιείχαν αμίαντο και προκάλεσαν καρκίνο. Στους ενάγοντες περιλαμβάνονται γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών και άλλες που αντιμετωπίζουν μεσοθηλίωμα.

«Η Johnson & Johnson Consumer Inc. δεν έχει αποφασίσει για συγκεκριμένη πορεία δράσης σε αυτήν τη διαφορά εκτός από τη συνέχιση της υπεράσπισης της ασφάλειας του τάλκ και την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων στο σύστημα αδικοπραξίας, όπως αποδεικνύουν οι εκκρεμείς δοκιμές», η θυγατρική της J&J που παράγει τα προϊόντα τάλκ ανέφερε σε δήλωση που δόθηκε στο Reuters. Η J&J αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια.

ΠΗΓΗ
efsyn.gr

loading...