H Βρετανία αδιαφορεί για την μετάλλαξη «Δέλτα« και επέστρεψε στη ζωή – Στην Ελλάδα επιβάλλουν «ζωή εν τάφω»

 Την ώρα που η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη κλιμακώνει τις απαγορεύσεις, διαχωρίζει τους πολίτες, επιβάλλει τον αναγκαστικό εμβολιασμό, σκοτώνει τον τουρισμό, αλλά τελικά «κάνει μια τρύπα στο νερό» και γεμίζει με κρούσματα -ασυμπτωματικά, πάντως- την χώρα, στην Βρετανία η κανονικότητα επανήλθε στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2020!

Σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα καταργήθηκαν από χθες, η χώρα μετά από, θεωρητικά, 128.700 νεκρούς «με» και όχι «από» COVID-19, δεν «τσίμπησε» στην «ανώδυνη» μετάλλαξη Δέλτα και η κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον «άνοιξε» πλήρως την ζωή.

Από τα μεσάνυχτα, χώροι θεάματος και στάδια λειτουργούν και πάλι με χωρητικότητα 100%, οι ντισκοτέκ μπορούν να υποδέχονται και πάλι το κοινό, μπαρ και παμπ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον βρίσκει θέση και δεν ισχύουν περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις.

Στην Ελλάδα τα γκαρσόνια, οι μετρ, οι πορτιέρηδες κλπ. κάνουν ελέγχους στα πιστοποιητικά υγείας των πελατών και ταυτοποιούν τους πελάτες με ονοματεπώνυμο, κλείνουν την Μύκονο με 40 κρούσματα επί 200.000 πληθυσμού, απαγορεύουν στους ανεμβολίαστους να διάγουν κανονική ζωή κλπ. κλπ.

Σκωτία και Ουαλία, που απολαύουν αυτονομία σε ζητήματα δημόσιας υγείας, διατηρούν σε ισχύ μόνο την υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους και στα μέσα μεταφοράς.

Στην Αγγλία η μάσκα δεν είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά η χρήση της παραμένει συνιστώμενη στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα.

Η υποχρέωση της χρήσης μάσκας ήρθη, καταργήθηκε η λεγόμενη «κοινωνική απόσταση» και άνεμος αισιοδοξίας και ελπίδας πνέει σε όλη τη χώρα.

Την ίδια στιγμή απορρίφθηκε η ιδέα του μαζικού εμβολιασμού όλων των παιδιών και των εφήβων κατά της Covid-19, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα ετοιμάζεται να εμβολιάσει με αυτά τα αποδεδειγμένα πειραματικά εμβόλια όλα τα παιδιά από 12 ετών και πάνω!

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) έχει συστήσει στους υπουργούς να μην εμβολιαστούν τα παιδιά έως ότου γίνουν διαθέσιμα περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους! Στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα πρόβλημα! Θα τα εμβολιάσουν και… «ότι γίνει»!

Οι βρετανικές αρχές υγείας ανακοίνωσαν χθες Σάββατο 54.674 νέες μολύνσεις της Covid-19, μια άνοδος από τα 51.870 κρούσματα που αναφέρθηκαν την προηγούμενη ημέρα, καταγράφοντας ένα νέο υψηλό ημερήσιο σύνολο μέσα τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά είναι σαφές ότι έχει σπάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση μεταξύ λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών ή θανάτων.

Στη χώρα έχουν εμβολιαστεί το 68% των ενηλίκων, αλλά η ουσία είναι ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν δείχνει να φοβάται την «Δέλτα». Ναι, μολύνονται και οι εμβολιασμένοι! 

Όπως αποκάλυψε το pronews.gr το 60% των νοσηλευόμενων είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.  Αλλά δεν είναι θανατηφόρες πλέον οι μολύνσεις. Αυτό το παραμύθι μόνο στην Ελλάδα, επικρατεί.

Το μεγάλο βήμα της άρσης των περιορισμών προβλεπόταν να γίνει την 21η Ιουνίου, όμως αναβλήθηκε για τέσσερις εβδομάδες, ώστε να εμβολιαστούν πλήρως αρκετά εκατομμύρια πολίτες ακόμη. Επαναλαμβάνουμε: Μολύνονται, από την «Δέλτα», αλλά δεν απασχολεί κανέναν στα σοβαρά. Την αντιμετωπίζουν ως επιδημία γρίπης

Και όλα αυτά ενώ ο αριθμός των μολύνσεων ενδέχεται να φθάσει ακόμα και τις 100.000 σε ημερήσια βάση μέσα στο καλοκαίρι, προειδοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, αλλά οι Βρετανοί κατανοούν ότι η κρουσματολογία δεν έχει πλέον καμία σημασία. Η πανδημία είναι υπό έλεγχο, η ζωή επιστρέφει, η νέα μετάλλαξη δεν αλλάζει τίποτα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Ηνωμένου Βασιλείου νοσηλεύονται μόλις 550 ασθενείς με την COVID-19. Ήταν πάνω από 4.000 στην κορύφωση του λεγόμενου δεύτερου κύματος, τον Ιανουάριο.

Χαλάρωση των μέτρων υπάρχει από σήμερα και στα σύνορα. Μόνο η Γαλλία εξαιρείται λόγω της παραλλαγής Βήτα, η οποία ανησυχεί το Λονδίνο εξαιτίας του ότι παρουσιάζει ανθεκτικότητα έναντι του εμβολίου της AstraZeneca, που χρησιμοποιείται μαζικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

loading...