ΙΣΡΑΗΛ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Αιφνιδιασμένοι οι Ισραηλινοί επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι όλο και πιο πολύ εμβολιασθέντες βρίσκονται πλέον νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία ως κρούσματα της μετάλλαξης Delta

 Ποια εξήγηση δίνουν και η απειλή ενός φαύλου κύκλου εμβολιασμών και μεταλλάξεων

Αιφνιδιασμένοι οι Ισραηλινοί επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι όλο και πιο πολύ εμβολιασθέντες βρίσκονται πλέον νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία ως κρούσματα της μετάλλαξης Delta.

Βy The Clockwork Orange Times Team

Σχεδόν οι μισοί από τους 46 ασθενείς που νοσηλεύονται τώρα στο Ισραήλ σε σοβαρή κατάσταση είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

To Κουρδιστό Πορτοκάλι είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίς ότι η επιλογή του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού να σπεύσει να εμβολιάσει τους πολίτες του ήταν δυστυχώς βεβιασμένη μια και οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές του Ισραήλ αλλά και οι Υπηρεσίες Ασφαλείας του κράτους δεν πρόλαβαν να ελέγξουν τόσο την αποτελεσματικότητα του εμβολίου όσο και τις παρενέργειές του.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η απάντηση που είχε δώσει ο επικεφαλής της Pfizer λέγοντας ότι ο Νετανιάχου είχε επικοινωνήσει μαζί του 17 φορές σε ένα 24ωρο για να τον πιέσει για τις αποστολές των εμβολίων. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ βρισκόταν κάτω από δικαστική πίεση προεκλογικά για ανύπαρκτα σκάνδαλα συγκριτικά με τα καλλιστεία πολιτικών σκανδάλων της εγχώριας μεταπολίτευσης.

Σύμφωνα με κυριακάτικο ρεπορτάζ των Ισραηλινών ΜΜΕ υπάρχει πλέον επίσημη μελέτη που εξηγεί το λόγο της νόσησης εμβολιασμένου πληθυσμού με τη μετάλλαξη Delta.

Υπάρχει μια αυξανόμενη συσχέτιση μεταξύ εμβολιασμένων Ισραηλινών που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta του κοροναϊού και εκείνων που ήταν από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο, πιθανώς υποδεικνύοντας ότι η προστασία του εμβολίου εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, ανέφερε μια έκθεση την Κυριακή.

Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες που συνεργάστηκαν με το Υπουργείο Υγείας προειδοποίησαν ότι ήταν πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, καθώς το μέγεθος του δείγματος ήταν πολύ μικρό και εκείνοι που εμβολιάστηκαν πρώτα είναι ως επί το πλείστον οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν ένα ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Την Πέμπτη, η Pfizer δήλωσε ότι θα ζητήσει έγκριση από τις ΗΠΑ για μια τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19, λέγοντας ότι μια άλλη δόση εντός 12 μηνών θα μπορούσε να ενισχύσει δραματικά την ανοσία και ίσως να βοηθήσει στην αποτροπή του τελευταίου ανησυχητικού στελέχους κοροναϊού.

(Kι αυτό που την ίδια ώρα τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για εμφάνιση νέας μετάλλαξης που δεν την πιάνουν τα εμβόλια. Φαύλος κύκλος)

Ο επικεφαλής ιατρικής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Pfizer , Mikael Dolsten, δήλωσε ότι τα στοιχεία από το Ισραήλ σχετικά με τις λοιμώξεις μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έδειξαν ότι «μετά από έξι μήνες, ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης με την αναμενόμενη μείωση των αντισωμάτων».

Η ίδια η Pfizer έχει συγκεντρώσει την προσοχή καθώς και εκτεταμένη κριτική στις ΗΠΑ για την ανακοίνωση της πιθανότητας τρίτου εμβολιασμού για το εμβόλιο κατά της Covid-19.

-Οποιαδήποτε πρόσθετη ένεση σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να είναι  απόφαση των φαρμακευτικών εταιρειών να καθορίσουν πότε, και εάν θα χρειαστεί μια τέτοια ένεση…,

ήταν από τα πλέον ήπια σχόλια που ακούστηκαν.

Την Κυριακή, η εφημερίδα Yedioth Ahronoth δημοσίευσε την μελέτη πάνω στην οποία βασίστηκε αυτή η αναφορά του Dolsten.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο Δρ Arik Haas του τμήματος Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας παρουσίασε πρόσφατα τα στοιχεία στο υπουργείο, δείχνοντας ότι «υπάρχει μια αυξανόμενη συσχέτιση μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν νωρίς – κυρίως τον Ιανουάριο – και εκείνων που πρόσφατα μολύνθηκαν».

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το εμβόλιο προστατεύει ακόμη αυτούς τους ανθρώπους από σοβαρές ασθένειες.

Ωστόσο, πολλοί στο Υπουργείο Υγείας πιστεύουν ότι τα δεδομένα σχετικά με το θέμα εξακολουθούν να μην επαρκούν για να εξαχθούν συμπεράσματα, ανέφερε η έκθεση.

Στο Ισραήλ, οι πρώτοι που έλαβαν το πλάνο ήταν κυρίως άτομα άνω των 70 ετών, τα οποία είναι πιο ευάλωτα στο COVID-19.

Ωστόσο, o Haas πιστεύει ότι ακόμη και όταν ελέγχουμε την ηλικία και άλλους παράγοντες, ο κύριος λόγος για την ανανεωμένη εστία είναι ότι η προστασία του εμβολίου εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, όχι ότι το στέλεχος του Delta το παρακάμπτει.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε την Κυριακή ότι 261 νέα κρούσματα είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη ημέρα, με 0,6 τοις εκατό των εξετάσεων να επιστρέφουν θετικά.

Υπήρχαν 4.130 ενεργές περιπτώσεις και 44 σοβαρές περιπτώσεις. Ο αριθμός των νεκρών ήταν 6.436 μετά την επιβεβαίωση πέντε θανάτων τις τελευταίες ημέρες, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς θανάτους.

Το υπουργείο δήλωσε ότι 5.728.526 Ισραηλινοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 5.190.709 έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

loading...