Αποψιλώνουν τη μοναδική ΜΕΘ-COVID Παίδων!

Με απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Π. Στάθη. // (Ένας πρώην αστυνομικος αποφασίζει και διατάσσει… Άλλωστε, στις επιλογές των Διοικητών ΥΠΕ και Νοσοκομείων, η κυβέρνηση της αριστείας έχει πολλαπλά διακριθεί… Να τα θυμίσουμε; -Δ.Τζ)
>| Την ώρα που το τέταρτο κύμα της πανδημίας του SARS-CoV-2 δείχνει τα δόντια του, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Στάθης, αποψιλώνει τη μοναδική ΜΕΘ-COVID Παίδων που λειτουργεί στην Αττική, τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», μετακινώντας δυο παιδίατρους-εντατικολόγους (μία διευθύντρια και μία επιμελήτρια Α’) για να στελεχώσουν την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», «με σκοπό την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών του φορέα υποδοχής», όπως γράφει στην απόφασή του (τη δημοσιεύουμε στο τέλος).
Οι γιατροί στο «Π. & Α. Κυριακού» είναι ανάστατοι, καθώς η υποχρεωτική μετακίνηση των δύο στελεχών της ΜΕΘ-COVID Παίδων, εκτός του ότι είναι γενικά απαράδεκτη (οι γιατροί δεν είναι περιπλανώμενοι αγροεργάτες για να τους μετακινούν από εδώ κι από εκεί, όποτε γουστάρουν, διαλύοντας -εκτός των άλλων- και το πνεύμα ομάδας που λειτουργεί στις νοσοκομειακές μονάδες), είναι εγκληματική στη σημερινή συγκυρία, που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα περιστατικά που θα χρειαστούν αντιμετώπιση στη ΜΕΘ-COVID Παίδων. Τη μοναδική στην Αττική, επαναλαμβάνουμε.
Η κυβέρνηση και ο εκλεκτός τους στην 1η ΥΠΕ, αντί να μπαλώνουν τρύπες σε ένα νοσοκομείο, ανοίγοντας τρύπες σε ένα άλλο, οφείλουν να προσλάβουν γιατρούς για να καλύψουν τα κενά.
Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα (στις 15 Ιούνη) μετακινήθηκε υποχρεωτικά και ένας αναισθησιολόγος από το «Π. & Α. Κυριακού» στο «Αγία Σοφία», με αποτέλεσμα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του «Π. & Α. Κυριακού» να δηλώσει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει στα όρια της ασφάλειας τη λειτουργία μόνο τριών χειρουργικών αιθουσών ημερησίως.
Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Π. Στάθης καλείται να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του για τη μετακίνηση των δύο παιδιάτρων-εντατικολόγων, που θα αποψιλώσει τη μοναδική ΜΕΘ-COVID Παίδων στην Αττική. Διαφορετικά, θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για ό,τι συμβεί.

H απόφαση εδώ:
https://eksegersi.gr/…/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B9…/

loading...