Στην «εμβολιασμένη» Βρετανία κατέγραψαν τους περισσότερους θανάτους λόγω Covid από τις 9 Απριλίου!


 Μαζί με το Ισραήλ η Μ.Βρετανία είναι από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν σημαίνει τίποτα καθώς σήμερα η χώρα κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους από τον Απρίλιο!


Φαίνεται πως τα εμβόλια δεν τελειώνουν την πανδημία όπως σιγά σιγά παραδέχονται ακόμα και επίσημες αρχές αλλά οι Βρετανοί είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την οικονομία ανοιχτή.


Ο Μ.Τζόνσον θα ανακοινώσει οδηγίες για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, την προσωπική προστασία, αλλά και την εργασία από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, ενώ όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ θα ανακοινώσει πως πλέον ο κορωνοϊός θα αντιμετωπίζεται όπως η γρίπη.


Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν την Τρίτη 36.660 νέες μολύνσεις και 50 νέους θανάτους λόγω Covid. Χθες, τα κρούσματα ήταν 34.471 και οι θάνατοι έξι, ενώ την προηγούμενη Τρίτη τα κρούσματα ήταν 28.773 και οι νεκροί 37.


Αυτή είναι η έβδομη διαδοχική ημέρα που οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 30.000, ενώ οι 50 νεκροί αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό από τις 9 Απριλίου, όταν 60 ασθενείς είχαν καταλήξει λόγω Covid.


Στο μεταξύ, τη Δευτέρα έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid 54.296 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 45.978.017. Οι πλήρεις εμβολιασμοί έχουν φτάσει στους 34.997.491 μετά τις 125.360 δεύτερες δόσεις που χορηγήθηκαν χθες.


Τέλος, εβδομαδιαία αύξηση 53,7% παρουσίασε ο αριθμός νέων εισαγωγών ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :