ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ για την αντιμετώπιση του …….. covid-19….. συνταγή

GEWKWN:

Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

Έλληνες συγγραφείς και γιατροί της αρχαιότητας, όπως ο Ιπποκράτης (χρησιμοποιούσε το κρασί σχεδόν σε κάθε καταγραμμένη θεραπεία) ο Αριστοτέλης, ο Διοσκουρίδης και ο Γαληνός (κατέγραφε τις ιαματικές ιδιότητες του κρασιού) έγραψαν διάφορα συγγράμματα για τις θεραπευτικές ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης των φυτών. Μερικές φορές ανάμεσα σε ασήμαντα φυτά, πού τα προσπερνούμε με αδιαφορία, βρίσκονται τα πιο πολύτιμα γιατρικά, που για χιλιάδες χρόνια θεράπευαν τους Έλληνες.

Ο Ιησούς Χριστός, μας πρόσφερε την φύση προς παρηγοριά του θνητού τούτου σώματος, Ο ίδιος Ο Κύριος αναφέρει στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη για τον οίνο και το Έλαιο που άλειψε στον λεπρό…..

Luis Pasteur: « το κρασί αποτελεί το καλύτερο για την υγεία από τα πόσιμα υγρά του διαιτολογίου μας»

Οι πολυφαινόλες που περιέχει το κόκκινο κρασί φαίνεται να μειώνουν τη θρομβοτική διαδικασία. Θρόμβωση είναι ο σχηματισμός θρόμβων, δηλαδή πηγμάτων αίματος στις αρτηρίες ή στις φλέβες, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η φυσιολογική ροή του αίματος. Εκτος από το covid-19 και η Γρίπη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο θρόμβων….

Ο Γέροντας μου εκτός από τις σπουδές του (Ιατρός) για πάρα πολλά χρόνια ασχολείται με την βοτανολογία, και έχει εκδώσει βιβλία που αφορούν τα βότανα ….. σε μήνυμα του αναφέρει:

‘’ Αδέλφια εν Χριστό σας εύχομαι υγεία και ευλογία κυρίου, σήμερα ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ με σας, εκτός τα πνευματικά και της ευλογία του κυρίου μας του ουράνιου πατέρα και Αγίας τριάδος, της Παναγίας και τον αγίων, μέσα από την ψυχή μου να μοιραστώ με σας και τις θεραπευτικές και ιατρικές γνώσης μου από μελέτες και σπουδές.

Η Συνταγή αυτή βοηθά με επιτυχία στην καταπολέμηση των ιών, βακτηρίων μικροβίων και σε πολλά άτομα με συμπτώματα και θετικότητα στο covid-19, ο πρώτος που χρησιμοποίησε την συνταγή ήμουν εγώ, μέσα σε 30 λεπτά τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν…. συγγενικό μου πρόσωπο, ηλικιωμένη 84 ετών, της έδωσα το μίγμα και αναβράζοντα ντεπον τα αποτελέσματα εξαιρετικά, ηλικιωμένος συγγενής 91 ετών μετά το μίγμα που πήρε αισθάνεται καλά μέχρι σήμερα, στην Κύπρο πνευματικό μου παιδί θετικός στο covid-19, δυο ημέρες μετά που πήρε το μείγμα έκανε νέο τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό

Ένας φίλος είχε νοσήσει με τον covid 19 και σε πολύ άσχημη κατάσταση ήταν έτοιμος να πάει για διασωλήνωση, του είπα να δοκιμάσει μια συνταγή η οπαία θα βοηθήσει …

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ( τα υλικά)

1. ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ( ΚΡΑΣΙ)

2. ΚΑΝΕΛΑ (Κεϋλάνης )

3. ΒΑΝΙΛΙΑ

Να πάρει ένα μπουκάλι Μαυροδάφνη να ρίξει μέσα 60-γραμμάρια κανέλα (αν έβρισκε Κεϋλάνης ακόμα καλύτερα) και 30 γραμμάρια βανίλια (φυσική βανίλια προτιμότερο) αν δεν έβρισκε την κλασική σκόνη βανίλια, να τα ανακατέψει και να το αφήσει για ένα 24ωρο σε σκιερό μέρος. Μετά την παρέλευση του 24ωρου να πιει 2 με 4 ποτήρια του κρασιού σταδιακά μέσα στην ημέρα έως ότου γίνει καλά.

Από την επόμενη μέρα κιόλας άρχισε να επανέρχεται σε αρκετά ικανοποιητική κατάσταση και σε 3 με τέσσερις ημέρες ήταν τελείως καλά. Ο ασθενής λέγεται Σ. Ν. είναι συνταξιούχος και μένει στην Τρίπολη.

Αυτή είναι η Συνταγή από τον Γέροντα, εγώ θα σας αναφέρω τις θεραπευτικές ιδιότητες των υλικών της Συνταγής του Γέροντα…

ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ, κρασί

Η Γρίπη όπως και ο covid-19 αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο θρόμβων στο αίμα …. Οι ασθενείς έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δυνητικά θανατηφόρων θρόμβων αίματος, η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού φαίνεται ότι δρα προστατευτικά και για αυτό πιθανώς ευθύνεται η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό της φλούδας των σταφυλιών…..Τα φαινολικά συστατικά των ερυθρών κρασιών είναι τα συστατικά εκείνα που συντελούν κυρίως (εκτός της αλκοόλης και των υπόλοιπων στοιχείων) στην προστασία. Οι πιθανότητες ενός εμφράγματος είναι εξαπλάσιες κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την έναρξη της γρίπης, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

ΚΑΝΕΛΑ

Υπάρχουν δύο είδη κανέλας, η κανέλα Κεϋλάνης (Cinnanomum Ceylanicum), που θεωρείται η αυθεντική κανέλα και η κάσσια (Cinnanomum Cassia, κινεζική κανέλα), που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε σήμερα .

-Καταπολεμά τις φλεγμονές

-Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας

-Βοηθά όσους έχουν ευαισθησία στην ινσουλίνη

-Μειώνει το σάκχαρο και έχει αντιδιαβητική δράση

-Η κανέλα ωφελεί στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες (Η φλεγμονή και οι κυτταρικές βλάβες στους εγκεφάλους ασθενών που πέθαναν από Covid-19 θυμίζουν τα παθολογικά ευρήματα στους εγκεφάλους ασθενών με νευροεκφυλιστικές ασθένειες )

– Ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο… Φρενάρει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και των αιμοφόρων αγγείων στους όγκους, προκαλώντας καταστροφή των κυττάρων αυτών.

– Έχει αντιβακτηριδιακή δράση…. Το έλαιο κανέλας μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις του αναπνευστικού

ΒΑΝΙΛΙΑ…… Ιδιότητες

-Αντιοξειδωτικές……. Διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο σχεδόν όλων των χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Η συνταγή του Γέροντα δόθηκε για να βοηθήσει τους πάσχοντες συνανθρώπους μας

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ …Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορονοϊό, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια……

Ο Άγιος Νεκτάριος γράφει…. «το παραδοθέν παρά του Κυρίου Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας, είναι το ανώτερον όλων των Μυστηρίων, το θαυμασιώτερον των θαυμάτων, όσα η δύναμις του Θεού εξετέλεσεν, το υψηλότερον εξ όσων η σοφία του Θεού επενόησεν. Είναι δε και το τιμιώτερον όλων των χαρισμάτων, όσα η αγάπη του Θεού εχαρίσατο τοις ανθρώποις, διότι τούτο υπερέχει όλα τα άλλα, κατά την αριθμητικήν υπερβασίαν των όρων της φύσεως. Διότι πάντα μεν τα θαύματα προέρχονται εξ υπερβασίας νόμων τινών της φύσεως, το Μυστήριον όμως της Θείας Μεταλήψεως υπερέβη πάντας. Διό και δικαίως, θαύμα των θαυμάτων και Μυστήριον των Μυστηρίων δύναται να κληθεί και να θεωρηθεί… Θαύμα, διότι ο αυτός Ιησούς Χριστός είναι και εις τον ουρανόν και εις την γην και ο αυτός και εις το ιερόν ημών θυσιαστήριον. Θαύμα, διότι, ως σώμα Χριστού, είναι άφθαρτον και αθάνατον και ως αίμα Χριστού είναι πηγή ζωής αιωνίου. Είναι το μεγαλύτερον και υψηλότερον όλων των θαυμάτων, επειδή υπερβαίνει πάσαν κατάληψιν… και πάντας τους όρους της φυσικής γνώσεως».

Ο Άγιος Νεκτάριος, υπογραμμίζει ότι «ο επαξίως κοινωνήσας ευρίσκεται ενδεδυμένος την θείαν πανοπλίαν, ήτις προφυλάττει αυτόν από παντός κακού».

loading...