Υπουργός ΒΛΑΞ – «Σε έναν χρόνο από σήμερα θα ασθενήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο Άδωνις!

 «Κάθε ευρώ που δίνουμε κάπως θα το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας» μας… απειλεί ο υπουργός!

Για τα όσα συμβαίνουν στο μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης μίλησε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών επιστημόνων, λόγω της πολύ υψηλούς μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, σε διάρκεια ενός χρόνου από σήμερα θα ασθενήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι μηδενός εξαιρουμένου!

Μιλώντας για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε για τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, οι οποίες λένε ότι ασχέτως της ανόδου των κρουσμάτων, επειδή τα κρούσματα αυτά είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες και επειδή ταυτόχρονα οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι κατά κύριο λόγο εμβολιασμένοι άρα δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά, «φαίνεται ότι η επίπτωση και η πίεση στις ΜΕΘ δεν θα είναι ίδια με τα αντίστοιχα κρούσματα του χειμώνα άρα σε αυτή τη περίπτωση θα μπορείς να έχεις και 2 και 5 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα χωρίς αυτό να σου δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα στα νοσοκομεία. Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί σίγουρα, λέω ότι υπάρχει αυτή η άποψη. Αυτό είναι που συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Για μια ακόμη φορά τα έβαλε με όσους αντιδρούν και ειδικά με τους επιχειρηματίες, αναφέροντας: «Προσπαθώ να το εξηγήσω στους εστιάτορες της Κρήτης και της Μυκόνου που αντιδρούν και όποιον άλλο. Είναι προς το συμφέρον όσων αντιδρούν στα νησιά και η πανδημία να μην ανέβει και η εικόνα της χώρα προς τα έξω να είναι μιας χώρας που λαμβάνει μέτρα για την πανδημία γιατί όσο δείχνουμε αυτή την εικόνα και ελέγχουμε την πανδημία αποφεύγουμε μια τέτοια απόφαση των άλλων. Αρα αντί να αντιδρούν όσοι αντιδρούν ας βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να καταλάβουν ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε έχουν ως γνώμονα το δικό τους συμφέρον. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή γκρίνια, χρειάζεται ψυχραιμία. Κανένας μας δεν θέλει beach bar χωρίς ανθρώπους να χορεύουν ή νυχτερινά κέντρα χωρίς διασκέδαση όλοι θέλουμε την κανονική μας ζωή έλα όμως που τώρα έχουμε να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη εξίσωση».

Αναφορά έκανε και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κυρίως σε κάποιους κλάδους: «Η ταχύτερη εξέλιξη της πανδημίας επιβάλλει και ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Αφού η πανδημία τρέχει πρέπει και εμείς να τρέξουμε γρηγορότερα από αυτήν. Δεν θα εκφράσω καμία γνώμη του ποιοι κλάδοι πρέπει να μπουν στη διαδικασία του υποχρεωτικού εμβολιασμού και υπό ποιους όρους, είναι κάτι που το εξετάζει η Επιτροπή Βιοηθικής. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στον κλάδο τους για τα όρια της ιατρικής δεοντολογίας. Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι λάθος ότι το σύνταγμα προβλέπει ότι έχεις το δικαίωμα εσύ να αποφασίσεις τι είδους ιατρική πράξη θα εκτελείται πάνω στο σώμα σου. Άρα εγώ δεν είμαι από αυτούς που μπορώ πολύ εύκολα να πω ας μην υπάρχει αυτή η συνταγματική πρόβλεψη για κανέναν. Είναι μια σημαντική πρόβλεψη που έχει σημαντική ηθική βάση. Δηλαδή κάποιος εφόσον δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο και δεν κάνει κάτι που μπορεί να διακινδυνεύσει άλλους ανθρώπους και δεν θέλει με τίποτα να κάνει το εμβόλιο πρέπει να γίνει σεβαστό αυτό το δικαίωμα. Έχω εξηγήσει τι λένε οι γιατροί ποιο είναι το ρίσκο αν αυτός είναι καλά με τον εαυτό του και δεν θέτει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους τι να κάνουμε, θα σεβαστώ την απόφασή του. Ακόμα και αυτός ο συμπολίτης μας που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο γιατί πιστεύει ότι ο Μπιλ Γκειτς θα του βάλει το τσιπάκι ακόμα και αυτός έχει το δικαίωμα να το πιστεύει. Εγώ δεν είμαι ελεγκτής των σκέψεων και των πεποιθήσεων των ανθρώπων, ότι θέλει ο καθένας πιστεύει στο μέτρο που αυτό δεν βλάπτει τους άλλους. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ως κοινωνία και είναι κρίσιμο στοίχημα για την κοινωνία μας αυτό, να βγούμε από την πανδημία ενωμένοι και αυτή η υπόθεση του εμβολιασμού έχει δημιουργήσει μια ένταση ως προς την τοξικότητα και το μίσος περισσότερο αυτών που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο προς αυτούς που το κάνουν παρά το αντίθετο».

«Κάθε ευρώ που δίνουμε κάπως θα το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας»

Σχετικά με την άποψη Σπίρτζη τα rapid test ή PCR να συνταγογραφούνται δωρεάν σχολίασε: «Το κράτος σου δίνει να κάνεις δωρεάν εμβόλιο, εσύ επιλέγεις να μην κάνεις δωρεάν εμβόλιο και επειδή εσύ επιλέγεις να μην το κάνεις φορτώνει το κράτος κόστος κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ την εβδομάδα. Δηλαδή λέει ο κ. Σπίρτζης ότι είναι ηθικώς ορθό να πούμε στον Έλληνα φορολογούμενο ότι επειδή αυτός που του δώσαμε το δωρεάν εμβόλιο αποφάσισε να μην το κάνει θα σε χρεώσουμε εσένα κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Το κράτος λεφτά δωρεάν δεν έχει, ό,τι μοιράζουμε δεν είναι λεφτά τζάμπα, είναι χρέος που προστίθεται στο δημόσιο χρέος της χώρας και το οποίο θα πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε ένα βάθος χρόνου με χαμηλά επιτόκια. Άρα κάθε ευρώ που δίνουμε κάπως θα το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας άρα δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το σκορπάμε. Κάνουμε λελογισμένη χρήση των πόρων μας έτσι ώστε να είμαστε κοινωνικά δίκαιοι αλλά και διαγενεακά δίκαιοι».

loading...