ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΙΟΣ...
Οι επιστήμονες και οι γιατροί προειδοποιούν συνεχώς ότι τα lockdown και η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα προκαλέσουν ασθένειες και

θανάτους σε μεγάλους αριθμούς. 

Ο λόγος είναι η μαζική αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος αφού δεν έχει “εκπαιδευτεί”. Τα παιδιά επηρεάζονται ιδιαίτερα, όπως αποδεικνύεται τώρα στην περιοχή των Κάτω Χωρών.

Ο ιός RS εξαπλώνεται τόσο γρήγορα μεταξύ των παιδιών στις Κάτω Χώρες που όλα τα κρεβάτια στις παιδιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας των ολλανδικών νοσοκομείων ήταν κατειλημμένα την Τρίτη. Τουλάχιστον ένας νεαρός ασθενής χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αμβέρσας.

Η επιδημία RS ξεκίνησε από το Ρότερνταμ πριν από μερικές εβδομάδες και γρήγορα εξαπλώθηκε στο Άμστερνταμ και τη γύρω περιοχή, την περιοχή του Νάιμπουργκ και το Λίμπουργκ. Ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά, τα οποία μπορεί να αναπτύξουν σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη. Ορισμένοι πρέπει να νοσηλευτούν για να λαμβάνουν οξυγόνο, υγρά ή τροφή μέσω σωλήνων σίτισης. Υπάρχουν πλέον σοβαρά άρρωστα παιδιά σε όλη τη χώρα και τα 90 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για παιδιά στη χώρα είναι ήδη κατειλημμένα.

Η επιδημία ξεκίνησε ήδη από τα μέσα Ιουνίου, όπως συνέβη και στο Ισραήλ. Εκεί, παιδιά και ενήλικες σε όλη τη χώρα αρρώστησαν, όπως συμβαίνει συνήθως το χειμώνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Κανονικά, ο ιός RS εξαπλώνεται το χειμώνα, αλλά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, σχεδόν κανένα παιδί δεν μολύνθηκε τον περασμένο χειμώνα. Τα μέτρα που σταματούν την εξάπλωση του SARS-CoV-2 σταματούν επίσης την εξάπλωση άλλων ιών. 

Και δεδομένου ότι ο ιός RS δεν εμφανίζεται συνήθως το καλοκαίρι, τα ολλανδικά νοσοκομεία δεν ήταν προετοιμασμένα για αυτή την εισροή ασθενών.

“Την περασμένη εβδομάδα ήταν τρομερή στην περιοχή μας. Υπήρχε χώρος μόνο για παιδιά στο Den Helder και έπρεπε επίσης να μεταφέρουμε παιδιά σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο Groningen και στο Maastricht”, δήλωσε ο Hans van Goudoever, επικεφαλής του νοσοκομείου παίδων Emma στο Άμστερνταμ και εκπρόσωπος της ολλανδικής παιδιατρικής ένωσης NVK.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :