Η προπαγάνδα ήταν ανέκαθεν ένα από τα σημαντικότερα σημεία μίας απολυταρχικής κυβέρνησης. Είναι το σημείο εκείνο που δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μπορεί και διαμορφώνει συνειδήσεις κατά το δοκούν. Είναι δε χαρακτηριστικό, πως όταν ο Αδόλφος Χίτλερ έβαλε τον Γιόζεφ Γκαίμπελς να αναλάβει το σχετικό υπουργείο, τον ονόμασε «Υπουργό Λαϊκής Διαφώτισης και Προπαγάνδας». Το μυστικό βρισκόταν στη λέξη «διαφώτιση». Μέσα από την προπαγάνδα, το καθεστώς του Χίτλερ ενεργούσε το «διαφωτισμό» του λαού. Αυτό σήμαινε ότι κάθε ενέργεια του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP) θα έπρεπε να εξηγείται με τέτοιον τρόπο στη λαϊκή μάζα, ώστε να την κάνει Να επιδοκιμάσει τις όποιες πρακτικές, ακόμα κι αν αυτές δεν ήταν προς το συμφέρον του λαού.

Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα. Στην ουσία, η προπαγάνδα κινείται σ’ ένα πλαίσιο «πλύσης εγκεφάλου» με τέτοιους τρόπους και τέτοια μέσα, ώστε το κοινωνικό σύνολο να πεισθεί. Στη σύγχρονη εποχή, η άσκηση προπαγάνδας γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε το αντικείμενό της να μην είναι απόλυτα ψευδές. Αν και κάποιες φορές συμβαίνει να είναι τελείως ψευδές.

Για παράδειγμα: «ο covid19 είναι θανατηφόρος». Αυτή η διατύπωση δεν είναι παντελώς ψευδής. Ενέχει σημεία αλήθειας. Μόνο που η αλήθεια κρύβεται πίσω από μία γενίκευση. Και τι εννοώ με αυτό…

Κάθε ίωση (ίωση= η προσβολή του σώματος από κάποιον ιό) μπορεί να αποβεί μοιραία για έναν άνθρωπο, αλλά υπό όρους. Ο covid19 ο οποίος μας αφορά, είναι ένας ιός που προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Όμως, ο ιός του covid19, από μόνος του, δεν αρκεί για να αποβεί μοιραίος. Βασική προϋπόθεση είναι ο ασθενής να έχει έναν ταλαιπωρημένο οργανισμό, με πολύ χαμηλή ως μηδενική ανοσοποιητική ισχύ, ώστε να αποβεί μοιραίος. Δηλαδή, να υπάρχει ένα «υποκείμενο νόσημα» όπως αποκαλείται, το οποίο να έχει εξασθενήσει σοβαρά το ανοσοποιητικό του ασθενούς.

Ωστόσο, η προπαγάνδα λαμβάνει αυτό το βασικό στοιχείο, το διευρύνει και το γενικεύει. Έτσι, αντί να πει «ο covid19 είναι θανατηφόρος όταν υπάρχει υποκείμενο νόσημα», κόβει τη διευκρίνιση και κρατάει το «ο covid19 είναι θανατηφόρος». Από εκείνη τη στιγμή, ο εγκέφαλος κρατάει την εξίσωση «covid19 = θάνατος» και δημιουργεί φόβο και πανικό στον άνθρωπο.

Σε αυτήν τη φάση, ο εγκέφαλος μπαίνει στη διαδικασία «προγραμματισμού». Ό,τι ταιριάζει στην εξίσωση «covid19 = θάνατος», γίνεται αυτόματα αποδεκτό. Απορρίπτει την άλλη εξίσωση που λέει ότι «covid19 = θανατηφόρος, αλλά υπό όρους». Οι όροι δεν υπάρχουν πλέον στο «γνωστικό πεδίο» του εγκεφάλου που «προγραμματίστηκε» να σκεφτεί έτσι.

Στον αντίποδα, υπάρχει και η άλλη προπαγάνδα που λέει «ο covid19, δεν είναι θανατηφόρος». Όπως και στη δήλωση που είδαμε πιο πάνω και αυτή ενέχει μία αλήθεια. Αλλά μία αλήθεια, εξίσου διευρυμένη. Ενώ η ολοκληρωμένη φράση θα έπρεπε να είναι «ο covid19 δεν είναι θανατηφόρος, εάν δεν υπάρχει υποκείμενο νόσημα και εξασθένηση ανοσοποιητικού», κόβεται όλο το τελευταίο κομμάτι προκειμένου να μείνει η εξίσωση «covid19 = μη θανατηφόρος». Και ο εγκέφαλος σε αυτήν την περίπτωση «προγραμματίζεται» αντίθετα και δεν μπορεί να δεχτεί οποιονδήποτε θάνατο προέρχεται από covid19.

Όταν αυτοί οι δύο αντιθέτως «προγραμματισμένοι» εγκέφαλοι βρεθούν αντιμέτωποι, τότε ξεσπάει «πόλεμος». Κανείς από τους δύο δε δέχεται την «αλήθεια» του άλλου και κανείς από τους δύο δεν μπαίνει στον κόπο να βρει τη «χρυσή τομή». Δηλαδή εκείνο το υποκειμενικά αληθές σημείο που ενώνει αυτές τις δύο «αλήθειες». Και το αποτέλεσμα είναι μάλλον… «εκρηκτικό».

Αυτά ήταν μία εκτεταμένη εισαγωγή, προκειμένου να εισέλθουμε σε ένα άλλο είδος προπαγάνδας η οποία συναντάται κυρίως στα συστημικά ΜΜΕ και στα πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για τον ακραίο όρο «αρνητές του εμβολίου», ο οποίος διχάζει (για άλλη μία φορά) το λαό. Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος έχει «προγραμματιστεί» έτσι ώστε ο «αρνητής του εμβολίου» να θεωρείται «εχθρός της ανθρωπότητας». Κι αυτό είναι ανάλογο της προπαγανδιστικής εξίσωσης «πατριώτης = φασίστας» που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Η προπαγάνδα αυτή, βασίζεται σε γελοία και σαθρά επιχειρήματα, χωρίς ουσία και χωρίς έρεισμα. Για παράδειγμα, πολλοί λένε: «στο στρατό κάνουν όλοι εμβόλιο και κανείς δε ρωτάει τι εμβόλιο είναι, ούτε το αρνείται». Κατ’ αρχήν, το εμβόλιο αυτό υφίσταται δεκαετίες τώρα. Δεν είναι κάτι καινούριο. Πρόκειται για αντιτετανικό εμβόλιο λοιπόν και όχι για κάτι «περίεργο». Κι αυτό γιατί ο στρατιώτης, συχνά θα έρθει αντιμέτωπος με συνθήκες χαμηλής υγιεινής όπως γίνεται σε ασκήσεις και σε συνθήκες τραυματισμού.

Ένα άλλο εμβόλιο που γίνεται στους νεοσύλλεκτους, είναι το αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο, δεδομένου ότι πολλά άτομα μαζί, βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη και η πιθανότητα εμφάνισης κι εξάπλωσης του μηνιγγιτιδόκοκκου είναι εξαιρετικά πιθανή.

Εάν λύθηκε αυτή η απορία, να σας λύσω και μία ακόμα: ποτέ κανείς δεν πέθανε ή δεν έπαθε σοβαρή παρενέργεια από τα εμβόλια που κάνουν οι νεοσύλλεκτοι, σε αντίθεση με τα εμβόλια κατά του covid19, για τα οποία έχουν καταγραφεί χιλιάδες θάνατοι κι εκατομμύρια παρενέργειες… Συνεπώς, ο συσχετισμός είναι εντελώς σαθρός και άκυρος.

Ωστόσο, ως επιχείρημα, φαίνεται να έχει πείσει όσους ο εγκέφαλος έχει «προγραμματιστεί» στην εξίσωση «αρνητής = εχθρός». Είναι όμως πράγματι ο «αρνητής», αρνητής;

Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία καθαρά προπαγανδιστική διεύρυνση μίας εν μέρει ψευδούς αλήθειας.

Ξέρω ότι σας μπέρδεψα, οπότε επιτρέψτε μου να σας ξεμπερδέψω.

Όλοι οι «αρνητές» (άνδρες και γυναίκες) έχουμε εμβολιαστεί με κάποιο εμβόλιο. Είτε το στρατιωτικό, είτε της ανεμοβλογιάς, είτε της ιλαράς, είτε κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, είτε οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην έχει κάνει κάποια στιγμή στη ζωή του ένα εμβόλιο. Για τον οποιοδήποτε λόγο. Συνεπώς η γενίκευση της φράσης «αρνητής του εμβολίου», από αυτήν την άποψη είναι αποτυχημένος!

Πάμε λοιπόν στην άλλη πλευρά. Την εξειδικευμένη του: «αρνητής του εμβολίου κατά του covid19». Αυτό είναι κάτι ανάλογο με το χριστιανικό «άπιστος Θωμάς». Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, ο Θωμάς ήταν εκείνος που πήρε τη θέση του Ιούδα του Ισκαριώτου. Ωστόσο, όταν του είπαν ότι ο Ιησούς αναστήθηκε, ζήτησε να δει τα σημάδια της σταύρωσης για να πιστέψει ότι ήταν όντως εκείνος ο αναστηθείς Ιησούς. Ο Θωμάς λοιπόν, δεν είπε «δεν πιστεύω ό,τι και να γίνει». Είπε: «δεν πιστεύω αν δε δω». Αυτό, δεν τον κάνει άπιστο, αλλά δύσπιστο.

Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και με τους «αρνητές». Εμείς, που μας αποκαλείτε «αρνητές» θέλουμε ατράνταχτα στοιχεία ότι όντως αυτά τα εμβόλια προσφέρουν ανοσία κατά του ιού covid19. Είναι αυτό κάτι παράλογο; Είναι έγκλημα να θες αποδείξεις ότι ένα ιατρικό παρασκεύασμα που θα μπει στο σώμα σου, κάνει όντως αυτό που υπόσχεται; Είναι έγκλημα να θες ατράνταχτες αποδείξεις ότι αυτό το παρασκεύασμα δε θα προκαλέσει κακό στην υγεία σου και στην υγεία των αγαπημένων σου προσώπων όταν σου χορηγηθεί;

Προσωπικά, μου έχουν δοθεί φάρμακα κατά καιρούς για κάποια προβλήματα υγείας. Πριν αποφασίσω να πάρω την όποια αγωγή, διάβασα προσεκτικά το φυλλάδιο οδηγιών, ώστε να μελετήσω τις ενδείξεις, τις αντενδείξεις, τις ανεπιθύμητες ενέργειες και τυχόν προβλήματα που πιθανόν να μου δημιουργήσει. Στάθμιζα την κατάσταση και εάν έκρινα ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι περισσότερες ή πιο επικίνδυνες από τα οφέλη, ποτέ μου δεν έπαιρνα το φάρμακο. Επικοινωνούσα με τον ιατρό ώστε να μου χορηγήσει κάποιο άλλο, λιγότερο επικίνδυνο. Εσείς κρίνετε ότι αυτό είναι λάθος; Δεν αποτελεί προστασία της υγείας μου; Ποιο το όφελος να θεραπευτεί ένα πρόβλημα και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν άλλα δύο ή τρία ή πέντε; Για να αναγκαστώ να πάρω άλλα φάρμακα που θα καταπολεμήσουν το πρόβλημα που μου δημιούργησαν τα προηγούμενα φάρμακα; Κι αυτό να συνεχίζεται ες αεί; Για να κάνω πλούσιες τις φαρμακοβιομηχανίες; Ευχαριστώ, δε θα πάρω…

Στην περίπτωση των εμβολίων κατά του covid, υπήρχαν δύο βασικά αφηγήματα:

Αφήγημα Νο 1: Τα εμβόλια προσφέρουν ανοσία! Η πορεία απέδειξε ότι τα εμβόλια δεν προσφέρουν ανοσία. Κάθε άλλο. Οι έρευνες, απέδειξαν το ίδιο. Συνεπώς, το αφήγημα αυτό κατερρίφθη πανηγυρικά!

Αφήγημα Νο 2: Τα εμβόλια είναι ασφαλή! Η ζωή απέδειξε ότι υπάρχουν χιλιάδες θάνατοι και εκατομμύρια παρενέργειες. Αυτό, δεν κάνει αυτά τα εμβόλια ασφαλή, αλλά επικίνδυνα… Συνεπώς, κι αυτό το αφήγημα κατέρρευσε πανηγυρικά.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο πρόβλημα: τα εμβόλια αυτά, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, θα βρίσκονται στη «φάση 3». Δηλαδή στη φάση της κλινικής έρευνας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, θα γίνονται πειράματα για την αποτελεσματικότητα ή όχι των εμβολίων. Κι αυτό αποδεικνύεται εκτός των άλλων από το γεγονός ότι οι παραγωγές εταιρείες, οι κυβερνήσεις και το ιατρικό προσωπικό που πραγματοποιεί τους εμβολιασμούς, έχουν το ακαταδίωκτο. Αυτό συμβαίνει μόνο στη φάση 3 των δοκιμών ενός φαρμάκου, όταν δηλαδή αυτό μπαίνει στη διαδικασία δοκιμής σε άνθρωπο. Μόνο που οι άνθρωποι οι οποίοι δέχονται να δοκιμάσουν ένα φάρμακο φάσης 3, το κάνουν εθελοντικά. Όχι υποχρεωτικά. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Καλείται ο πλανήτης υποχρεωτικά να συμμετέχει στη φάση 3 των εμβολίων κατά του covid19. Αυτό εσείς το βρίσκετε λογικό; Εμείς, όχι πάντως!

Φυσικά, εάν κάποιος θέλει να συμμετέχει σε μία δοκιμή φάσης 3 ενός εμβολίου, εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τον αποτρέψουμε. Οι κατασκευάστριες εταιρείες όμως, είναι υποχρεωμένες να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τους κινδύνους που υπάρχουν από τη λήψη ενός τέτοιου σκευάσματος. Το έκαναν; Όχι! Γιατί; Γιατί ούτε εκείνες γνωρίζουν εντελώς όλες τις παρενέργειες. Άλλη μία απόδειξη ότι πρόκειται περί πειράματος. Κι όταν μία εταιρεία δε δημοσιοποιεί μία τέτοια πληροφόρηση, στο βαθμό που την έχει, εμείς δεν πρέπει να αναζητήσουμε από κάπου απαντήσεις;

Ε, αυτές οι απαντήσεις, με αποδείξεις, ήρθαν από ανεξάρτητους ιατρούς – ερευνητές οι οποίοι έλαβαν σκευάσματα και τα έβαλαν στο μικροσκόπιο. Ανεξάρτητους ιατρούς – ερευνητές, οι οποίοι περνάνε από «κόσκινο» ανθρώπους που έχουν λάβει εμβόλιο. Ανεξάρτητους ιατρούς – ερευνητές οι οποίοι γνωρίζουν τι είδους εμβόλια είναι αυτά, γνωρίζοντας τα συστατικά τους. Ιατρούς διεθνούς κύρους, με άπειρα βραβεία, πάμπολλες διακρίσεις και ιατρούς βραβευμένους με Nobel ιατρικής. Ιατρούς που επειδή λένε αυτό που δεν πρέπει ο κόσμος να ξέρει, τα ΜΜΕ τους απαξιώνει και οι «ειδικοί» τους βρίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε «αρνητές» του εμβολίου. Δύσπιστοι είμαστε που ερευνάμε την Αλήθεια. Κι αυτή η έρευνα όμως, έχει ένα τίμημα: διωγμούς, ειρωνεία, χλευασμό, απειλές, εκβιασμούς, αποκλεισμούς. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είμαστε αναγκασμένοι να τα υποστούμε γιατί αναζητάμε ατράνταχτα στοιχεία για να προστατεύσουμε την υγεία μας κι όχι γιατί είμαστε «ανεύθυνοι».

Ένας ανεύθυνος άνθρωπος, δε θα ερευνούσε. Δε θα ρωτούσε. Θα έπεφτε με τα μούτρα χωρίς ψάξιμο. Και πείτε μου λοιπόν τα εξής:

Όταν θελήσατε να πάτε σε έναν ιατρό για το όποιο πρόβλημα υγείας κάποια στιγμή αντιμετωπίσατε, μπήκατε στην πρώτη πόρτα που βρήκατε μπροστά σας, ή ψάξατε και ρωτήσατε;
Όταν μπήκατε στη διαδικασία να αναζητήσετε παιδίατρο για το παιδί σας, πήγατε στον πρώτο που βρήκατε τυχαία στον κατάλογο, ή ψάξατε και ρωτήσατε;
Όταν αναγκαστήκατε να κάνετε εγχείρηση για κάποιο πρόβλημα υγείας που πας απασχολούσε, πήγατε στον πρώτο χειρουργό που βρέθηκε στο δρόμο σας, ή ψάξατε και ερευνήσατε;
Όταν πήγατε ν’ αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια, πήρατε ό,τι βρήκατε μπροστά σας ή κάνατε έρευνα αγοράς πρώτα;

Εάν σε όλα αυτά απαντήσατε ότι πήγατε σε όποιον βρέθηκε μπροστά σας χωρίς να ρωτήσετε και ψωνίσατε ό,τι βρήκατε μπροστά σας χωρίς έρευνα, τότε καλά κάνατε κι εμβολιαστήκατε.

Εάν σε όλα τα παραπάνω απαντήσατε ότι κάνατε έρευνα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ίσως τελικά να δίνετε λιγότερη σημασία στην υγεία σας και περισσότερη στους φόβους σας απ’ όσο νομίζατε ή απ’ όσο θέλετε να πιστεύετε. Διότι με την υγεία δεν παίζουμε. Ερευνάμε! Ρωτάμε! Ελέγχουμε!

Πάντα λέγαμε ότι στους ιατρούς καλό είναι να παίρνουμε και μία δεύτερη γνώμη και μία τρίτη ακόμα, αν χρειαστεί. Μας κατηγορείτε λοιπόν ότι κάνουμε ακριβώς αυτό: παίρνουμε μία δεύτερη και μία τρίτη γνώμη και συγκρίνουμε. Η σύγκριση όμως μας δείχνει ότι θα πρέπει να αποφύγουμε αυτά τα σκευάσματα, γιατί δε μας έχουν πείσει ότι είναι καλά για την υγεία μας και δε μας έχουν πείσει ότι είναι ασφαλή και κάνουν όσα υπόσχονται. Κάθε άλλο.

Ναι! Δεν είμαστε «αρνητές»! Είμαστε άνθρωποι που ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας και ερευνάμε για το καλύτερο.

Κι ακόμα χειρότερα… είμαστε άνθρωποι που πονάμε για εσάς που μας βρίζετε, μας χλευάζετε και μας ειρωνεύεστε και θέλουμε να προστατεύσουμε και τη δική σας υγεία, παραθέτωντας τα στοιχεία της «δεύτερης και τρίτης γνώμης» εξειδικευμένων, έμπειρων και βραβευμένων ιατρών…

Πηγή: kanenazori.com

loading...