Η κατηγορία πως ένας πρωθυπουργός ψεύδεται στην προσπάθεια να αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία για τα οποία πρέπει να είναι διάφανος, είναι βαριά και ατιμωτική.Στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον και αυταπόδεικτη. Αντί να απαντήσει σε όσα με έγγραφα έχει αποκαλύψει το Documento, λέει ψέματα. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κουρελόχαρτο, «ιδιωτικό συμφωνητικό», με το οποίο δήθεν αποδεικνύει πως η περιουσία για την οποία ελέγχεται ο ίδιος και η σύζυγός του, έχει μεταβιβαστεί στον αδελφό της το 2016. Ένας πρωθυπουργός, χρησιμοποιεί ανυπόστατα έγγραφα και σκοτεινές μεθόδους, για να κρύψει την αλήθεια. 

Το ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή τη φορά, αποκαλύπτει και μάλιστα εγγράφως, η ίδια η σύζυγός του. Με έγγραφα που έχει καταθέσει στις Ελληνικές Αρχές το 2018 (όταν ελεγχόταν για το σπίτι του Βολταίρου), εμφανίζει τον εαυτό της ως ιδιοκτήτη της Γαλλικής εταιρείας SCI, η οποία πλέον έχει εξαφανιστεί από το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους. 

Το έγγραφο προέρχεται από τη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου της Γαλλίας και της καταλογίζει φόρο για το 2017, όταν δηλαδή υποτίθεται πως δεν είναι κάτοχος της εταιρείας. Η κυρία Γκραμπόφσκι καταθέτει το έγγραφο αυτό στις Ελληνικές Αρχές, για να δικαιολογήσει ποσά που βρέθηκαν στον λογαριασμό της, λέγοντας πως είναι έσοδα από διαχείριση της εταιρείας. Και για να δείξει πως αυτή κατέχει την εταιρεία, επισυνάπτει το έγγραφο του 2017 που την εμφανίζει μοναδική νόμιμη εκπρόσωπο.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως, διαψεύδει και άλλο Γαλλικό έγγραφο, που μόλις πριν μερικές μέρες, εμφανίζει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι ως κάτοχο της Γαλλικής εταιρείας (την κατέχει μέσω της ελληνικής που δημιούργησε το Δεκέμβριο του 2020) κατά 83,33 %. 

Η δημοσιογραφική όμως έρευνα εκθέτει την οικογένεια Μητσοτάκη και …ιστορικά. Πολύ πριν την Μαρέβα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη, είχαν αντιμετωπίσει (το 1990) τις ίδιες κατηγορίες για ανακριβές πόθεν έσχες που αφορούσε ακίνητη περιουσία πάλι στη Γαλλία. Ο πατέρας Μητσοτάκης, όταν πιάστηκε στα πράσα, μαντέψτε, έφερε στη Βουλή ιδιωτικό συμφωνητικό, φυσικά αστήρικτο νομικά, με το οποίο είχε παραχωρήσει τα ακίνητα σε συγγενικό πρόσωπο. Η οικογένεια Μητσοτάκη, φαίνεται πως έχει σχετικό "know how".

Απόσπασμα από το κεντρικό θέμα της εφημερίδας Documento 

Δεν υπάρχουν σχόλια :