εΜεις: Κάλεσμα προς τους ενεργούς πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς για τους εμβολιασμούς

 Κάλεσμα προς τους ενεργούς πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς

Ο εμβολιασμός για τον COVID-19 είναι το πρώτιστο καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία κι εμάς τους ίδιους. Είναι η αιχμή του δόρατος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιστροφή στην ομαλότητα, το επιστημονικό επίτευγμα που περιμέναμε με αγωνία για ένα χρόνο.

Δύο μήνες πριν, απευθυνόμενοι στους συμπολίτες μας, τονίζαμε πως για να τελειώσει η δοκιμασία της πανδημίας, να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους τομείς και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, πρέπει να εμβολιαστούμε το ταχύτερο και να παροτρύνουμε τους διπλανούς μας να κάνουν το ίδιο. 

Σήμερα, έχοντας καθαρή εικόνα των εξελίξεων στο πεδίο της πανδημίας και του προγράμματος εμβολιασμού είμαστε ανήσυχοι.

Είναι τραγικό το ότι, σύμφωνα με τις Αρχές, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας μεταξύ 60-80 ετών, που νόσησαν βαριά ή/και έχασαν τη ζωή τους το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, ήταν ανεμβολίαστοι, αν και θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί.

Είναι απολύτως ανησυχητικό ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών και, σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν θα βρεθούν μπροστά στη σφοδρότητα μετάδοσης της μετάλλαξης «δέλτα» και θα νοσήσουν.

 

Χαιρετίζουμε όσες φωνές, μεμονωμένες ή συλλογικές, υποστηρίζουν το εμβολιαστικό κίνημα. Όμως, παρά τις φωτεινές εξαιρέσεις, η αναγκαιότητά του δεν υποστηρίχθηκε με την ένταση που θα έπρεπε από τους, λαλίστατους σε άλλες περιπτώσεις, συλλογικούς φορείς: κόμματα, συνδικάτα, καλλιτέχνες, εκκλησία, ΜΚΟ.

 

Μας βρίσκει σύμφωνους η απόφαση της κυβέρνησης να μην καταφύγει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα δεν επιβάλλουν την υπέρβαση των ορίων που θέτει ο νομικός πολιτισμός μας. Υποστηρίζουμε όμως την ανάγκη πολιτικών πειθαναγκασμού των συμπολιτών μας που αρνούνται ή διστάζουν να εμβολιαστούν.

Υποστηρίζουμε ομοίως την ανάγκη πολιτικών εξαναγκασμού ειδικών κατηγοριών συμπολιτών μας που ασκούν συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Δεν αποδεχόμαστε πολιτικές περιορισμού της δικιάς μας ζωής, για να προστατευτούν συμπολίτες μας που για οποιονδήποτε λόγο αρνούνται να εμβολιαστούν. Σεβόμαστε το δικαίωμά τους να ορίζουν το σώμα τους. Δεν αποδεχόμαστε τυχόν διάκρισή τους στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν. Δεν αποδεχόμαστε όμως και να ρυθμίζουν τη ζωή μας.

Καλούμε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, τις παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους μαζικούς φορείς, όσους διαθέτουν οποιαδήποτε δυνατότητα επηρεασμού, να βγουν από τη ραστώνη τους και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Να διατυπώσουν την άποψή τους με καθαρό λόγο και να προτρέψουν τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, να τους προτρέψουν να τηρούν τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών. Να πάρουν κάθε πρωτοβουλία που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στην άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας.

Με τις μικρές μας δυνάμεις, θα βοηθήσουμε κι εΜεις, όσο μπορούμε.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Κίνησης Κοινωνικού Φιλελευθερισμού εΜείς

Για το Γραφείο Τύπου της Κίνησης «εΜείς»

Νίκος Νυφούδης

6932902034 

loading...