“Κακόμοιροι” μετανάστες: Τρελοί από την χαρά τους καθώς “εισβάλλουν στην Ευρώπη”(Βίντεο)

 Σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RadioSavana, οι μετανάστες γιορτάζουν την άφιξή τους στην Ευρώπη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η παράνομη μετανάστευση από τη Λιβύη επίσης λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν τα…ταξίδια. Νέες φωτογραφίες Αράβων και Αφρικανών που στη Μεσόγειο με βάρκα δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 13 Μαΐου, το πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Geo Barents, ξεκίνησε από το Ålesund και στις 18 Ιουνίου, 400 μετανάστες είχαν “προσγειωθεί” στην Ιταλία, οι οποίοι είχαν παραληφθεί από τις ακτές της Λιβύης.

Μετά το χάος για το άσυλο, η Ιταλία συνεργάστηκε με την ακτοφυλακή της Λιβύης υπό την πίεση του τότε κυβερνώντος κόμματος της Lega του Σαλβίνι, αλλά υπό τη νέα διακυβέρνηση η χώρα είναι πλέον για άλλη μια φορά μια ελεύθερη πύλη για τριτοκοσμικούς μετανάστες.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RadioSavana, οι μετανάστες γιορτάζουν την άφιξή τους στην Ευρώπη.

«Φτωχή μου Ιταλία, Φτωχή Ευρώπη», συνοψίζει ένας χρήστης απογοητευμένος, που επισημαίνει ότι οι αιτούντες άσυλο δεν μεταναστεύουν νόμιμα, αλλά «μάλλον εισβάλλουν στην Ευρώπη».

“Η εισβολή συνεχίζεται. Η μαζική επιστροφή είναι η μόνη λύση”, δηλώνει σχετικά ο πρώην Σουηδός βουλευτής Κεντ Εκερόθ στο Twitter σχολιάζοντας τα βίντεο.

loading...