Τενεκέδες Ερντογάν και κοτόπουλα…

 ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ και βδομάδες οι τενεκέδες των ντελάληδων του Ερντογάν προανάγγελλαν ότι…

Τ Ε Ν Ε Κ Ε Δ Ε Σ καλογυαλισμένους, με εκκωφαντικούς θορύβους, πεμπάμενους σε όλους τους διαδικτυακούς μαχαλάδες, στα σοκάκια, στις αλάνες και στις πλατείες των παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ έστελνε, ξελαρυγγιζόμενους ντελάληδες, επί μέρες και βδομάδες ο αυτοδοξαζόμενος Νεο-Σουλτάνος Ερντογάν της Τουρκίας με τα δολίως κρυπτογορασμένα από τους διαπλεκόμενους Τραμπ της οικουμένης πλαστογραφημένα ψευδοπτυχία και ψευδοδοκτοράτα του «παγκόσμιου σκακιστή»…

ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ και βδομάδες οι τενεκέδες των ντελάληδων του Ερντογάν προανάγγελλαν urbi et orbi στην Τουρκία και στον κόσμο, ότι:

– Πολλά και σπουδαιότατα, τα οποία μάλιστα θα θάμπωναν τον κόσμο, ετοιμαζόταν να εξαγγείλει, ονειρευόμενος εαυτόν ως Νεο-Πορθητή, επανεισβάλλοντας 19 και 20 Ιουλίου 2021 στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ’74 ελληνικά εδάφη της Κύπρου, υπερήφανος λεηλάτης, νταής και σαδιστικά επαιρόμενος λαφυραγωγός, στην 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες του Ελληνισμού…

Μ Π Ο Υ Ρ Δ Ε Σ τελικά εξήγγειλε.

Ένα ξαναζεσταμένο πιάτο ήδη σαχνιασμένου από χρόνια αηδιασμένου τουρκικού φαγητού:

– Προσπαθώντας να δελεάσει και εξωθήσει σε Νεο-Μηδισμό μερικές δεκάδες νόμιμων κληρονόμων κάποιων περιουσιών μιας γειτονιάς της σκλαβωμένης Αμμοχώστου.

– Ώστε να τους αξιοποιήσει ως Νεο-Χρήσιμους Νεο-Ηλίθιους. Στο σχέδιο του να φορέσει κι άλλο φερετζέ νομιμότητας στο παράνομο τουρκικό κατοχικό καθεστώς των διατεταγμένων και ασφυκτικά ελεγχομένων υποτελών του στο Ψευδοκράτος του Αττίλα.

Η ΕΠΑΡΣΗ, η αλαζονεία και η μέθη Νεο-Ξερξισμού, από τη Συρία, στη Λιβύη, στον Καύκασο, στο Κατάρ, στην Αφρική, στο αεροδρόμιο Καμπούλ του Αφγανιστάν, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ΑΟΖ, στη «γαλάζια πατρίδα», στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη νεο-εκπόρθηση της Ευρώπης ως τα «σύνορα της καρδιάς» του Ερντογάν και τις προσδοκίες ηγεμόνευσης των όπου γης Σουνιτών, Ισλαμιστών, Τζιχαντιστών, έχουν αναγκάσει πλέον ακόμη και τους Κατευναστές του, για τα δικά τους ασφαλώς συμφέροντα, να ξανασκεφτούν τα όρια του επικίνδυνα αχαλίνωτου.

ΕΚΕΙ, ΣΤΑ εκάστοτε δοκιμαζόμενα όρια των ελληνικών αντιστάσεων και των διεθνών αντιδράσεων και του διαρκώς διαμορφωνόμενου ρευστού συσχετισμού δυνάμεων, επιχειρεί η τουρκική τακτική να εκμαιεύσει, να τσεπώσει και να προσθέσει στα παλαιότερα κεκτημένα της πάγιας από το 1956 στρατηγικής της για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου.

– ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ενόπλως επί του εδάφους, στη θάλασσα και στον αέρα. Του ατιμώρητα και ανεμπόδιστα εδραιωνόμενου για 47 ήδη συναπτά έτη στα σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη της πολεμικώς διχοτομημένης Κύπρου, Αττίλα και του παράνομου κατοχικού Ψευδοκράτους του.

– ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ στο διαπραγματευτικό πεδίο: Προϊόντα, αποτελέσματα και συνέπειες των συνεχιζόμενων από το 1977 διαδικασιών, των υπό την αιγίδα των εκάστοτε Γ.Γρ. του ΟΗΕ λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών και Πενταμερών διασκέψεων.

– Αυτά που θεωρούνται και ονομάζονται ακόμη και από τους ηγέτες του ηττημένου 47 χρόνια Ελληνισμού ως «Συμφωνημένο Πλαίσιο», ως «Κεκτημένο των Συνομιλιών», ως «Συγκλίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ως «Κοινά Ανακοινωθέντα» και «Κοινές Διακηρύξεις» των «Ισότιμων Ηγετών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», για την αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, από έναν Συνεταιρισμό Δύο Ισότιμων Συνιστώντων Κρατών…

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ αυτό του 48ου από το 1974 Ιούλη 2021 τουρκικής κατοχής, οι Κατακτητές απολαμβάνουν ως κορωνίδα των κεκτημένων τους στην Κύπρο, τις και τώρα επίμονες ικεσίες των ηγετών του ηττημένου Ελληνισμού Λευκωσίας και Αθηνών και όλων των ισχυρών δυνάμεων στον κόσμο και των παγκόσμιων οργανισμών ΟΗΕ, ΕΕ κοκ, για «λύση» του Κυπριακού στη μορφή της τουρκικής απαίτησης του Αττίλα 74 για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

– Όπως προνοούν – λένε όλοι επισημότατα – τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δηλαδή, όπως έχει προκύψει από τις 47 ετών διαδοχικές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των «διακοινοτικών» συνομιλιών…

ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ όμως της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όταν για πρώτη και μόνη φορά τέθηκε ενώπιόν του σε Δημοψήφισμα την 24η Απριλίου 2004 με την ονομασία Σχέδιο Ανάν, την απέρριψε με το παλλαϊκό 76% ο Ελληνισμός.

– Οι από τότε προσπάθειες ακόμη και… «Ανανιστών» Ελληνοκυπρίων ηγετών στο τραπέζι των «διακοινοτικών» και των Πενταμερών διαπραγματεύσεων, δεν τους επέτρεψαν να εξασφαλίσουν την παραμικρή υποχώρηση των Τούρκων Κατακτητών ώστε να διανοηθούν καν να πείσουν τον λαό να μεταβάλει τη βούληση που εξέφρασε με την ψήφο του το 2004.

Η ΤΩΡΙΝΗ μεθόδευση της Τουρκίας στοχεύει προφανέστατα στην προβολή της απειλής ενός υπέρτερου και χειρότερου δεινού,

(α) περαιτέρω συνομιλίες μόνο υπό την προϋπόθεση της εκ των προτέρων διεθνούς αναγνώρισης Δύο Ισότιμων Κρατών και

(β) νέα κατοχικά τετελεσμένα στην Αμμόχωστο,

ώστε να εκβιάσει την υποταγή των Ελλήνων (Λευκωσίας και Αθηνών) στον Συνεταιρισμό Δύο Ισοτίμων Κρατών, υπό τους πάγιους τουρκικούς όρους.

ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ «νέας» (παμπάλαια γνώριμης) τουρκικής τακτικής εκκολάπτεται ως μέθοδος αποτελεσματικότερης αντίδρασης της Τουρκίας έναντι σε ό,τι η ίδια φοβάται πως σχηματίζεται βαθμηδόν κατά των δικών της επιδιώξεων, στις αναπτυσσόμενες Τριμερείς Συνεργασίες Ελλάδος και Κύπρου με τον Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες της περιοχής με την εύνοια κιόλας των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ πρωτίστως οι πιθανότητες αλλαγής και αναδιαμόρφωσης του συσχετισμού δυνάμεων στον βαθμό που αναπτύσσουν, απέναντι στις απειλές της, την Αποτρεπτική Ισχύ του Ελληνισμού.

– Και, γι’ αυτό επικεντρώνει τις μεθοδεύσεις της στοχοπροσηλωμένη να εξουδετερώσει, από το θεωρούμενο υπό της ιδίας ως αντιτουρκικό τόξο, εκείνο που της προσφέρεται ως ο πιο Αδύναμος Κρίκος. Δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΜΕ ΤΟΥΣ εκκωφαντικούς λοιπόν θορύβους των καλογυαλισμένων τενεκέδων του ο Ερντογάν και οι πεμπάμενοι ντελάληδές του, είναι φανερό ότι επιδιώκουν να… φαράσουν και να εκδιώξουν από τον μαχαλά τα ατίθασα πτερόεντα πουλιά και να ξανακλείσουν ήσυχα και φρόνιμα στο κοτέτσι τους όσα οι ίδιοι θεωρούν ως κοτόπουλα και κοκοράκια…

Λάζ. Α. Μαύρος

Σημερινή

loading...