Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Υποχρεωτικό εμβόλιο σε όλους, όσοι το αρνούνται είναι αμαρτωλοί


 Που είναι οι «προοδευτικοί» που στηλίτευαν ως «γραφικές» τέτοιου είδους εκκλησιαστικές παρεμβάσεις στην επιστήμη με χρησιμοποίηση λέξεων όπως «αμαρτωλός»;;;

Ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών τάχθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και όχι μόνο αυτό! Πήγε ένα βήμα παραπέρα ζητώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων και για όλο τον πληθυσμό της χώρας.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, είπε: «Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο της Covid19», είπε χαρακτηριστικά.


«Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει το θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί», τόνισε, ισχυριζόμενος ότι δεν καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα με τους εμβολιασμούς. «Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε», διευκρίνισε.


Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος συμφώνησε  – εμμέσως πλην σαφώς – με την στάση της Ρωσικής εκκλησίας, η οποία χαρακτηρίζει «αμαρτωλούς», όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στην ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του», σημείωσε, λέγοντας πως όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο αρνητές είναι αμαρτωλοί κατά την ηθική έννοια.


«Μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των Μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια», προσέθεσε ο Μητροπολίτης, τπνίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ένα εφόδιο προστασίας για την ζωή όλων των ανθρώπων.


Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να προσπαθήσει να πείσει τους σκεπτικιστές  των εμβολίων μέσα από την διδασκαλία της (;;;;;;;) και την προσωπική επαφή των κληρικών με τους πιστούς, ότι «δεν υπάρχει τίποτα το μεταφυσικό» πίσω από τα εμβόλια, «καμία δεισιδαιμονία ή συνωμοσιολογία». Πρόσθεσε, δε, ότι παντού σε όλους τους χώρους υπάρχουν αρνητές και του εμβολίου και της εφαρμογής των μέτρων.


«Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :